Ce se schimbă atunci când uzi plantele cu apă minerală. Îți vei da seama de schimbare în doar câteva zile

Probabil că nu te-ai întrebat niciodată ce se întâmplă dacă uzi plantele cu apă minerală carbogazoasă. Poate că este uimitor, însă există mai multe avantaje, iar schimbarea va fi vizibilă în doar câteva zile.

06 iul. 2023, 18:26
Ce se schimbă atunci când uzi plantele cu apă minerală. Îți vei da seama de schimbare în doar câteva zile
Ce se schimbă atunci când uzi plantele cu apă minerală. Îți vei da seama de schimbare în doar câteva zile

Dacă ai plante în casă, cu siguranță, îți dorești ca acestea să crească și să fie sănătoase. Există numeroase trucuri prin care să îți ajuți plantele să fie sănătoase. De exemplu, dacă le udăm cu apă minerală carbogazoasă putem să observăm o serie de schimbări. Printre avantaje se numără:

  • Aportul de minerale esențiale. Apa carbogazoasă conține mai multe tipuri de minerale, printre care calciu, magneziu și potasiu. Planta va fi ajutată de aceste minerale să crească, să se dezvolte și să înflorească armonios. Aceste efecte vor fi evidente în doar câteva zile.
  • pH-ul echilibrat: Cele mai multe ape minerale au pH-ul neutru sau alcalin, ceea ce va duce la echilibrarea pH-ului din sol, mai ales dacă acesta este prea acid.

Citește și: Ia-ți adio de la sărăcie! Acestea sunt plantele care te scapă de ghinion. Transformă-ți casa într-un sanctuar al energiei pozitive

Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că utilizarea apei minerale pentru udarea plantelor poate aduce și o serie de dezavantaje. În primul rând, aceasta poate avea un conținut mult prea ridicat de sare, lucru care poate să fie dăunător. Prea multă sare ar putea duce la capacitatea plantei de a absorbi apă, ba mai mult, s-ar putea ajunge chiar la arderea rădăcinilor. Pe lângă acest aspect, este mult mai scump să folosești apă minerală.

Totuși, dacă iei în considerare să folosești apă minerală pentru a uda plantele, este indicat să citești cu atenție eticheta apei minerale pentru a vedea cu exactitate ce fel de minerale conține și în ce cantități. Anumite plante au nevoie în mod specific de anumite minerale, așadar acesta este un aspect de care trebuie să ții cont. Totodată, dacă folosești apa minerală carbogazoasă, este o idee bună să alternezi cu apă de la robinet sau chiar cu apă de ploaie pentru a evita acumularea de sare.

Un alt lucru extrem de important de care trebuie să ții cont este temperatura apei. Este absolut interzis să uzi plantele cu apă rece, de la frigider, deoarece acest lucru le poate provoca un șoc radicular, iar deteriorarea rădăcinilor în acest caz este ireversibilă.

Citește și: Legumele pe care trebuie să le plantezi, de fapt, lângă castraveți. Vei avea o recoltă bogată în fiecare an dacă faci asta