Ce se va întâmpla cu banii din amenzile date pe perioada stării de urgenţă. Marcel Vela a făcut anunţul

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat la Realitatea plus, faptul că banii din amenzile date în perioada stării de urgență vor fi investiți în sănătate, pentru persoanele vulnerabile. 

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 20:15
Ce se va întâmpla cu banii din amenzile date pe perioada stării de urgenţă. Marcel Vela a făcut anunţul

Până în prezent au fost date 290.000 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor din Ordonanțele Militare adoptate pe perioada stării de urgență din România.

Citește și: Marcel Vela, avertisment pentru români înainte de 1 mai: Dacă facem grătare s-ar putea că din 15 mai să nu mai avem măsuri relaxate

„Până acum au fost date 290.000 de sancțiuni în valoare de 570 de milioane de lei. Aceasta e valoarea totală, dacă sunt plătite într-un termen scurt, valoarea va fi la jumătate” , a declarat Marcel Vela.

Banii proveniți din amenzi vor fi folosiți pentru sănătate și pentru persoanele vulnerabile. Aceștia vor fi încasați de autoritățile locale.

”Acești bani să fie folosiți pentru sănătate și pentru persoanele vulnerabile. Banii vor fi încasați de autoritățile locale, iar dacă e vorba de o comună, poate să-și amenajeze dispensarul, la un oraș, la spital și tot așa. Am cerut să fie folosiți doar în scopul de a ajuta la sănătatea publică. Banii rămân la nivel local”, a adăugat ministrul de interne Marcel Vela.