Ce se va întâmpla cu Piaţa Obor începând de luni. Primarul Sectorului 2, precizări de ultim moment

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a explicat ce se va întâmpla cu Piaţa Obor, începând de luni, în contextul în care autorităţile au anunţat că toate pieţele deschise din ţară vor fi închise.
Romania TV
07 nov. 2020, 11:38
Ce se va întâmpla cu Piaţa Obor începând de luni. Primarul Sectorului 2, precizări de ultim moment

Piaţa Obor va fi transformată complet pentru a nu fi închisă, a transmis Radu Mihaiu. Platforma de afară va fi reorganizată, se vor monta corturi adiţionale şi va exista mai mult spaţiu pentru traseele de circulaţie. De asemenea, toţi oamenii vor purta măşti şi comercianţii vor asigura curăţenia în permanenţă.

„Pandemia nu e vina guvernului, dar nici a oamenilor. E un moment greu prin care suntem obligați să trecem toți.
Știți ce nu ajută? Să căutăm vinovați. Asta nu va încălzi pe nimeni și e un joc necâștigător. Avem nevoie să căutăm soluții care să ne asigure că nu lăsăm pe nimeni în urmă. Trăim niște timpuri agitate în care am uitat să vorbim unii cu ceilalți. Nu mai știm cum e să arătăm respect celor din jur. Și în niciun caz nu mai știm cum să recunoaștem că greșim și să reparăm ce se mai poate.

Da. La Obor, ca și în toată România, pandemia nu a fost luată prea în serios. Nici informațiile nu au fost mereu complete. Jocurile politice au provocat multe discuții absurde. A fost o continuă ceartă între pro și anti-mască. Ajunge!
Am ajuns într-o situație dificilă. Capacitatea sistemului sanitar e pusă grav la încercare. Numărul de cazuri crește galopant. Înțeleg de ce Guvernul a simțit nevoia să impună măsuri stricte, dar tot nu pot să ignor nevoia oamenilor.

Nu e normal ca aceste măsuri să lovească disproporțional într-o anumită categorie de oameni – comercianții din piețe.
Sigur, nu au fost un exemplu în respectarea regulilor. Sigur, am văzut cu toții imaginile filmate în Piața Obor. Totuși, nu putem să le punem lacătul pe mijlocul lor de supraviețuire. Am vorbit azi din nou cu oamenii de acolo. Au înțeles. Și-au admis greșelile și sunt dispuși să depună efortul necesar pentru a continua.

De ei avem nevoie și noi. De acolo ne cumpărăm mâncarea foarte mulți dintre noi, oamenii din București, nu doar din Sectorul 2. Ca ei, sper că am înțeles cu toții că e nevoie de efort. Efort colectiv. Și depindem unii de alții pentru a ne fi un pic mai bine.

Piața Obor se va transforma. Se va reorganiza platforma de afară. Se vor monta corturi adiționale. Tarabele vor fi reorganizate astfel încât să existe mai mult spațiu pentru traseele de circulație. Comercianții și-au asumat că vor asigura o curățenie sporită și vor purta măști. Poliția Locală și Poliția Națională au pregătit un plan de acțiune cu zeci de unități care vor garanta respectarea măsurilor.

Am vorbit cu toți cei implicați în această poveste. I-am ascultat și voi prelua mesajul lor către autoritățile guvernamentale. Voi face o adresă către prefectură prin care voi solicita ca piața Obor, care își poate deschide pereții laterali pentru a asigura circulația aerului, să își continue activitate. În același timp, clienții, comercianții și poliția va trebui să demonstreze că se poate în condiții de siguranță. E nevoie de un efort din partea tuturor. E nevoie să fim responsabili.

Piața Obor nu e zona zoster, ci e zona unde solidaritatea românească își va da testul maturității în această criză”, a scris primarul Sectorului 2 pe Facebook.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Condimentul care ține țânțarii la distanță de casa ta. Insectele îi urăsc mirosul, iar oamenii îl apreciază
Capital.ro
Se schimbă legea pentru TOȚI POSESORII de mașini din România: "Acest lucru să nu se mai întâmple"
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
UE a dat directivă! Devine obligatoriu din iulie 2024. NU se vor mai găsi pe rafturile magazinelor
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere țigări cu 14 lei pachetul
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer
Capital.ro
ELENA UDREA, anunțul serii direct din închisoare. Moment de SPERANȚĂ pentru fostul ministru: După aproape zece ani...
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de Pensii spune CINE se ÎNCADREAZĂ
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'