Ce se va întâmpla cu Târgul de Crăciun din acest an. Nicușor Dan, anunț pentru toți bucureștenii

Târgul de Crăciun din acest an se va ține, a dat asigurări Nicușor Dan bucureștenilor, precizând că vor fi niște schimbări față de anul trecut.

13 oct. 2022, 23:26
Ce se va întâmpla cu Târgul de Crăciun din acest an. Nicușor Dan, anunț pentru toți bucureștenii

Dacă în 2021 Târgul de Crăciun s-a ținut în Piața Universității din București, în 2022 va avea loc în Piața Constituției, a precizat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

„În premieră, Primăria Capitalei deschide Piața Constituției operatorilor privați, pentru a putea organiza Târgul de Crăciun 2022.

Invit toate companiile care vor să se implice în organizarea acestui eveniment – devenit o tradiție a Capitalei – să contribuie la transformarea Bucureștiului într-o destinație preferată a turiștilor, a copiilor și a tuturor celor care se bucură de sărbătorile de iarnă.

Astfel, pentru organizarea târgului, cei interesați să devină partenerii acestui demers se pot înscrie până la data de 24 octombrie 2022”, a anuţat primarul Nicuşor Dan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Accesul la Târgul de Crăciun de anul trecut, condiționat de cumpărarea unei bilet de intrare

Anul trecut, spre nemulțumirea tuturor, participanții au fost nevoiți să plătească bilet. Nu se știe dacă în acest an intrarea va fi gratuită sau nu.

Prețul biletului de intrare a fost de 5 lei cumpărat online și de 7 lei achiziționat de la casa de bilete de la locație. Copiii cu vârsta de până în 12 ani au beneficiat de acces gratuit. Întrebați dacă prețul li se pare convenabil, mulți oameni au mărturisit, anul trecut, că ar fi plătit oricât pentru a intra la Bucharest Christmas Market.

O altă nemulțumire pe care au avut-o românii în ceea ce privește organizarea târgului de anul trecut a fost legată de purtarea măștii de protecție. Anul trecut, din cauza contextului epidemiologic, accesul participanților a fost permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19.

Au fost exceptați de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană majoră care se aflau în una dintre situațiile prevăzute mai sus.

Citește și Aglomerație de nedescris la deschiderea Târgului de Crăciun din Capitală! Cât se stă la coadă la intrare și ce prețuri sunt anul acesta – REPORTAJ FOTO

Citește și EXCLUSIV. Singurul târg de Crăciun din Europa care percepe taxă de intrare, un adevărat succes în București. Atmosfera de sărbătoare a inundat inimile participanților – Galerie FOTO și VIDEO