EXCLUSIV. Singurul târg de Crăciun din Europa care percepe taxă de intrare, un adevărat succes în București. Atmosfera de sărbătoare a inundat inimile participanților – Galerie FOTO și VIDEO

Pandemia COVID a schimbat total modul de percepție asupra vieții. Românii au învățat să se bucure mai mult de lucrurile simple și de viața care li s-a oferit.

27 nov. 2021, 08:13

Singurul târg de Crăciun din Europa care percepe taxă de intrare, un adevărat succes în București. Orice prilej de a ieși din casă a devenit motiv de bucurie, iar Târgul de Crăciun deschis în Piața Universității în acest an a venit pentru ei ca un cadou. Sute de bucureșteni au decis să înfrunte temerile și să stea la coadă zeci de minute doar pentru a ajunge pe tărâmul lui Moș Crăciun, amenajat de Primăria Capitalei, chiar la fosta sucursală BCR de la Universitate.

Singurul târg de Crăciun din Europa care percepe taxă de intrare, un adevărat succes în București

Nici măcar taxa percepută de organizatori nu le-a pus piedică participanților care declarau că le-a lipsit atât de mult acest eveniment anul trecut, încât ar fi plătit oricât ca să simtă atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Entuziasmul debordant al bucureștenilor se simțea în fiecare celulă, iar sentimentul era vizibil încă de la primul pas pășit dincolo de gardurile de protecție.

Anul acesta, mai mult decât oricând, tinerii au fost cei care au inundat cu veselia lor spațiul înconjurat de căsuțele cu bunătăți.

Vedeta târgului a fost bradul, care e cu totul atipic. De dimensiuni impresionante, acesta nu e verde, viu, așa cum ne-am obișnuit, ci creat din lemn ecologic cu decorațiuni home-made, care a mai fost folosit și la alte eveniemnte. Suportul lui a ținut loc de băncușe, iar bucureștenii au luat cu asalt spațiul pentru a savura bunătățile, pentru a se bucura de muzică, pentru a face poze, sau doar pentru a socializa.

O altă noutate cu care a venit Târgul de la Piața Universității este și DJ-ul, care a reușit să dea parcă un strop de magie locului. Tinerii s-au așezat pe suporturile din lemn amenajate chiar lângă cabina DJ-ului, unde au cântat și chiar au dansat. Nici cei mici nu au stat pe gânduri și au început să arate cele mai bune mișcări.

În materie de mâncare, participanții s-au putut bucura de la bunătățile tradiționale pregătite cu grijă, la rulotele cu burgeri, hotdogi, cartofi prăjiți și waffles. Ca în fiecare an, vinul fiert a avut un succes fulminant, iar sucul fiert de mere i-a uimit pe bucureșteni cu gustul lui.

Copiii au fost cei mai răsfățați. Micuții au avut de ales între prăjituri care mai de care mai delicioase și mai frumos ambalate. Pe lângă dulciuri și jucării, cei mici au fost întâmpinați de doi oameni de turtă dulce, pufoși și colorați care i-au îmbrățișat, au făcut poze și i-au distrat pe cei mici.

Puteți citi în materialul de mai jos care este programul Târgului de Crăciun, prețul biletelor, dar și cu ce surprize vă așteaptă organizatorii evenimentului desfășurat în luna Cadourilor.

Aglomerație de nedescris la deschiderea Târgului de Crăciun din Capitală! Cât se stă la coadă la intrare și ce prețuri sunt anul acesta – REPORTAJ FOTO