Ce se va întâmpla în Capitală după depășirea pragului de 7,5! Anunțul lui Raed Arafat

Raed Arafat susține că în cazul în care în Capitală se va depăși pragul de 7,5 cazuri la mia de locuitori, se vor aplica restricțiile de weekend și în timpul săptămânii.

29 mart. 2021, 21:14
Ce se va întâmpla în Capitală după depășirea pragului de 7,5! Anunțul lui Raed Arafat

Ce se va întâmpla în Capitală după depășirea pragului de 7,5! Șeful DSU a precizat că înțelege faptul că populația este obosită, însă susține că toată lumea a trebuit să își schimbe modul de viață.

„Astăzi e 7.06, în câteva zile s-ar putea ajunge la 7,5. Clar se vor aplica măsurile de week-end și în timpul săptămânii. Măsurile luate în România le-am comparat cu alte țări. Nu sunt emanația unei singure persoane. S-a parcurs un drum că să se ajungă aici. Am avut date de la INSP. Unele măsuri mai restrictive s-a luat măsura să nu se aplice acum. Înțeleg foarte bine că populația e obosită. A trebuit cu toții să schimbăm modul de viață. Avem o lumină la capătul tunelului, vaccinarea. România stă foarte bine la campania de vaccinare”, a spus Raed Arafat.

Citește și: Proteste în țară. Românii ies în stradă și își cer drepturile. Se cere demisia lui Arafat

Ce se va întâmpla în Capitală după depășirea pragului de 7,5! Raed Arafat a precizat că sunt aproape 1.400 de români internați la ATI, susținând că s-a reușit creșterea numărului de paturi.

„Suntem aproape de 1.400 de cazuri la ATI, ieri am avut 52 de pacienți intubați care așteptau să fie internați. Am reușit să creștem numărul paturilor. Nu vrem să așteptăm să ajungem în situația ca pacienții să aștepte în ambulanțe, în fața spitalelor”, a spus Raed Arafat.

Restricții în România

În ceea ce privește restricțiile, Raed Arafat susține că măsurile din prezent sunt echilibrate, iar dacă românii vor respecta măsurile, atunci situația pandemică poate fi controlată. Șeful DSU a ținut să precizeze că doar semnează ordinele de carantinare pe care le primește.

Citește și: Restricții în România. De unde poti achiziționa mâncare după ora 18:00

”La începutul pandemiei, în starea de urgență au fost măsuri mai dure până am văzut cum evoluează și care este situația. Acum măsurile sunt mai echilibrate și noi sperăm să ne oprim cu măsurile aici. Sunt zone mai mici care necesită poate și carantinare, asta decid Direcțiile de Sănătate Publică. Eu doar semnzez ordinele pe baza deciziilor pe care le primesc de la DSP, INSP și de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Dacă respectăm măsurile actuale, e posibil să reușim să controlăm situația fără să luăm alte măsuri. Dacă nu respectăm măsurile actuale, le considerăm exagerate și le combatem, nimeni nu știe unde putem să ajungem.”