Ce secret au turcoaicele pentru un ten perfect

Turcoaicele au un ritual de înfrumusețare pentru ca tenul lor să fie perfect, cu un aspectul veșnic tânăr.

11 nov. 2022, 19:03
Ce secret au turcoaicele pentru un ten perfect

Când vine vorba despre un ten perfect, turcoaicele au ritual de înfrumusețare pe care îl respectă cu sfințenie, din generație în generație.

Toate femeile visează la o piele strălucitoare, radiantă, fără coșuri și pete.

Deși pe piață sunt o mulțime de produse de îngrijire a pielii, rutina zilnică este foarte importantă și este indicat să folosim creme și soluții cât mai naturale.

În anotimpul rece, hidratarea pielii este foarte importantă, iar aerul rece accentuează uscarea pielii care se poate avea de suferit.

Citiți și: Hidratarea, cea mai importantă în anotimpul rece. Cum îți menții pielea sănătoasă indiferent de vreme

Ele au un truc care le ajută să aibă un ten de invidiat, fără pete, coșuri sau riduri.

Turcoaicele iubesc apa de trandafiri, care este un tonifiant natural care oferă pielii o strălucire aparte și face ca pielea să devină întinsă și mătăsoasă.

Pe lângă faptul că are un miros încântător, apa de trandafir este un calmant ideal pentru pielea iritată.

Acest ingredient magic a fost folosit încă de pe timpul Egiptului Antic, de către personalităţi celebre, precum regina Cleopatra, care utiliza zilnic apa de trandafir.

Deși se găsește pe rafturile magazinelor, apa de trandafir se poate prepara și acasă.

Petalele de trandafiri se pun la macerat într-o jumătate de pahar de apă caldă și se lasă la infuzat până dimineața, iar mai apoi strecoară cu grijă.

Această soluție poate fi depozitată la frigider doar trei zile. Este indicat ca lichidul să fie pus într-un recipient cu pulverizator pentru a putea acoperi toată fața în timpul procesului.

De asemenea, turcoaicele mai folosesc și iaurt cu lămâie pentru calmarea tenului iritat, dar mai folosesc și diverse coji de fructel sau legume cu care își masează pielea (coji de avocado, de castraveţi, pier­sici, dar şi de portocale, lămâi, grape­fruit).

Citiți și: Mască cu ou, miere şi lămâie. Efectul surprinzător pe care îl are asupra tenului