Ce semnale îţi transmite corpul când trebuie să renunţi la pâine

Corpul tău este cel mai bun doctor, astfel că în momentul în care ceva nu funcționează corespunzător îți va transmite semnale de alarmă pentru a remedia situația.

20 sept. 2017, 06:32
Ce semnale îţi transmite corpul când trebuie să renunţi la pâine

Sigur ai auzit și nu doar o dată de intoleranța la gluten, această problemă a sistemului imunitar cunoscută și sub denumirea de boală celiacă este ereditară, necontagioasă și nu dispare de la sine.

Sensibilitatea la gluten se datorează  unei intoleranțe la o proteină ce se găsește în boabele de grău, orz, secară, responsabilă cu consistența pâinii.

Simptomele intoleranței la gluten

http://www.clicksanatate.ro/uploads/files/2012/03/15/4f620058817f2/2.jpg

În cazul în care observi că ai parte de o pierdere inexplicabilă în greutate, te confrunți cu o carență de fier, dureri abdominale sau de cap este posibil ca aceaste simptome să fie semnalele transmite de organismul tău că ceva este în neregulă și trebuie să faci o schimbare din punct de vedere alimentar.

Deficiența de fier, acid folic și vitamina B12

Un studiu publicat în Annals of Internal Medicin, persoanele care se confruntă cu intoleranța la gluten și nu renunță la consumul produselor de panificație au un risc ridicat de a dezvolta limfom.

Cea mai bună modalitate de a afla dacă există o problemă al acest nivel cu organismul tău o reprezintă un set de analize prin acre să afli la ce anume este sensibil organismul tău.

Astfel, în momentul în care ai primit confirmarea că boala celiacă este instalată în corpul tău sau dacă știi că există persoane ăn familia ta care au fost diagnosticate, schimbă-ți stilul alimentar și bucură-te astfel de o viață liniștită și sănătoasă.

Cu ce să înlocuiești pâinea

http://www.clicksanatate.ro/uploads/files/2017/03/07/58becd7bd0dd3/2.jpg

Poți să consumi ori de câte ori vrei alimente precum hrișca, orezul, porumbul, cartofi, soia, mei sau făina de nuci.

Orezul este un aliment de bază în bucătăria asiatică și unul dintre secretele longevității acestui popor. Astfel, un consum de hrișcă constant îți va furniza o doză de antioxidanți, minerale și vitamine bune sistemului tău alimentar. Îți va oferi sațietate și o poți combina cu orice altă leguma dorești inclusiv cu carne.

Poți să o lași la înmuiat peste noapte în apă sau în iaurt ori să o coci și apoi să o prepari după bunul tău plac.

Asigură-te că bei suficientă apă și faci cel puțin 30 de minute de mișcare zilnice. Nu sări peste ceel 7-8 ore de somn pe noapte, este foarte important să te odihnești corespunzător pentru ca astfel organismul să poată să se refacă.

Află cum poți prepara hrișca astfel încât să ai grijă de sănătatea ta AICI