Ce sentinţă a primit ambulanţierul din Iaşi care a depăşit viteza legală pentru un transport urgent de sânge şi plasmă FOTO

Liviu Mihalache, ambulanțierul care a apăsat pedala de accelerație mai tare ca să ducă mai repede un transport de sânge și plasmă la Iași, și-a aflat sentința.

27 nov. 2018, 07:28
Ce sentinţă a primit ambulanţierul din Iaşi care a depăşit viteza legală pentru un transport urgent de sânge şi plasmă FOTO

La scurt timp după ce a fost oprit de către un echipaj de la Politia Rutieră, amendat cu 580 de lei si i s-a suspendat permisul pentru 30 de zile, bărbatul a contestat procesul verbal, scrie vremeanoua.ro. Dacă în primă instanță Judecătoria Vaslui a decis anularea sancțiunii, ulterior, însă judecătorii au hotărât amendarea ambulanțierului și suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Citeşte şi 160 km pe oră în localitate. Doi şoferi au depăşit de aproape trei ori limita admisă, pe DN10

„Față de considerentele de mai sus, instanța urmează să admită plângerea contraventională formulată de petent, să modifice procesul-verbal contraventional în sensul înlocuirii sanctiunii amenzii contraventionale în cuantum de 580 lei aplicată petentului cu cea a avertismentului si să înlăture sanctiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conducere pe o perioadă de 30 de zile. Vor fi mentinute celelalte dispozitii ale procesului-verbal contestat. Totodată, instanța atrage atenția petentului asupra pericolului social al faptei săvârsite, asupra urmărilor care s-ar fi putut produce, precum si asupra necesitătii respectării dispozitiilor legale în vigoare”, se arată în motivarea instantei de judecată.