Klaus Iohannis dă sfaturi Republicii Moldova pentru a avea instituţii eficiente precum DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Chişinău, în conferinţa comună cu omologul său moldovean Nicolae Timofti, că Republica Moldova are nevoie de "voinţă populară" şi "voinţă politică" pentru a avea rezultate similare cu ale României în lupta anticorupţie.

24 feb. 2015, 16:21

Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă de la Chişinău cum poate Republica Moldova să aibă o instituţie eficientă aşa cum este DNA în România. „E nevoie de două lucruri: de voinţa populară şi voinţa politică şi atunci cele două lucruri se pot rezolva. Poate suna superficial treaba cu voinţa populară, dar dacă electoratul îşi doreşte reformarea clasei politice, şi am avut multe situaţii când electoratul s-a exprimat clar, de exemplu în noiembrie anul trecut când am avut noi alegeri, atunci dintr-o dată politicienii înţeleg că ceva trebuie schimbat în abordare – asta vizavi de voinţa populară”, a spus şeful statului

Citeşte şi:  IOHANNIS: DNA a funcţionat cu motoarele TURATE în 2014. Situaţia recuperării prejudiciilor, INACCEPTABILĂ

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a scos în evidenţă şi faptul că este nevoie şi de voinţă politică pentru a lupta împotriva corupţiei.

„Evident că trebuie să existe voinţă politică pentru schimbare, mai ales în domeniul combaterii corupţiei, independenţei justiţiei, consolidării statului de drept, e nevoie de foarte multă voinţă politică. Oricând şi-ar dori oamenii şi ar vota pentru ceva, aceste lucruri trebuie puse în practică totuşi de politicieni”, a adăugat şeful statului român.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, la emisiunea „Vrei să fii milionar?” din Germania FOTO