Ce soi de roșii poți planta în grădina de la bloc. Se dezvoltă cu ușurință în pământ puțin

Grădinăritul relaxează. Dacă nu stați la casă și nu aveți chiar și o mică grădină în care să plantați și îngrijiți flori, plante aromatice sau legume, puteți să vă faceți propria grădină în balconul de la bloc.

27 apr. 2023, 10:23
Ce soi de roșii poți planta în grădina de la bloc. Se dezvoltă cu ușurință în pământ puțin

Roșiile la ghiveci reprezintă soluția perfectă pentru cei care locuiesc la bloc și își fac grădină în balcon. Pentru cei care vor să mănânce roșii cât mai naturale trebuie să înceapă să le planteze cât mai curând.

O soluție la îndemână pentru cei care scau la bloc o reprezintă roșiile care se pot dezvolta foarte bine și într-un ghiveci, pe balcon. Pentru astfel de situații este recomandat soiul de roșii Reyana. Se dezvoltă cu ușurință în pământ puțin, iar orășenii care vor să consume doar din producția proprie pot pune un răsad chiar la ei în balcon. Dacă mediul de creștere este prielnic producția poate ajunge la 15-20 de kilograme de roșii.

Citește și: Adevărul despre roșiile din supermarketuri. De ce se „coc” într-un timp foarte scurt

„Orășenii pot face cu ușurință bulion din roșiile produse chiar de ei, pe balcon. Planta are nevoie de aer proaspăt și de soare și se va dezvolta cu siguranță. Un răsad la un ghiveci poate produce cel puțin 10-15 kilograme de roșii. Se pot pune chiar și roșii cherry. Investiția va fi doar în răsad, care costă 2 lei și în ghiveciul cu pământ, cel mult 20 de lei”, a explicat Magda Cristian, legumicultoare din Băleni, pentru Adevărul.

Citește și: Cât costă roșiile românești la fermieri înainte de Paște de au ajuns să se vândă la piață mai scump decât carnea de miel

 

Cum se face îngrijirea ghivecelor cu roșii din balcon

”Stropitul îl face fiecare cu ce dorește. Mulți folosesc maceratul de urzică și ies roșiile și mai bune și mai sănătoase. Se poate prepara prin fierberea urzicilor”, adaugă producătoarea din Băleni.