Ce speranţe îşi face PDL odată cu revenirea lui Arafat

Democrat-liberalii s-au reanimat după revenirea lui Raed Arafat în postul de subsecretar de stat. Dacă, pe parcursul ultimelor zile de protest, abia au scos capul, acum liderii PDL s-au întrecut să salute întoarcerea creatorului SMURD. Unii trag nădejde că şi protestele de stradă se vor potoli.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 15:22
Ce speranţe îşi face PDL odată cu revenirea lui Arafat

Flutur: Arafat este binevenit pentru a continua reforma în sănătate

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, pentru Mediafax, referitor la revenirea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii, că „sistemul de sănătate are nevoie de specialişti la toate nivelurile” şi Arafat „este binevenit pentru a continua reforma în sănătate în folosul cetăţenilor”.

„Important este că sistemul de sănătate are nevoie de specialişti la toate nivelurile. Raed Arafat este recunoscut şi este binevenit pentru a continua reforma în sănătate în folosul cetăţenilor”, a spus Flutur.

Întrebat dacă revenirea lui Arafat la MS ar putea duce la încetarea protestelor, Flutur a răspuns: „Prin dialog se pot rezolva problemele. Acest început de an trebuie să fie al intensificării dialogului”.

Raluca Turcan: Revenirea lui Raed Arafat demonstrează că este un specialist şi nu politician

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, marţi, citată de Mediafax, că „este foarte bine” că Raed Arafat se întoarce la Ministerul Sănătăţii, arătând că revenirea lui „demonstrează că este un specialist şi nu un politician”.

„Este foarte bine că se întoarce. Revenirea lui demonstrează că este un specialist şi nu politician. Un politician, probabil că n-ar fi făcut acest gest. Este de lăudat dorinţa lui de a reveni pentru a sprijini demersul sănătăţii”, a spus Turcan despre Raed Arafat.

Turcan a apreciat că, din nefericire pentru România şi pentru clasa politică, sunt foarte mulţi politicieni şi nu oameni politici cu adevărat.

„Din nefericire pentru România şi chiar pentru clasa politică, sunt foarte mulţi politicieni şi nu oameni politici cu adevărat. Diferenţa dintre un om politic şi un politician este aceea că un om politic este dispus să pună interesul naţional, interesul cetăţenilor, mai presus de interesul sau orgoliul personal”, a explicat Raluca Turcan.

Voinescu: E bine să fie folosite toate resursele profesionale

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, marţi, referitor la revenirea lui Raed Arafat în Ministerul Sănătăţii, că „este bine să fie folosite toate resursele intelectuale, profesionale şi de prestigiu pentru interesul major al reformării sistemului de sănătate”.

„Este bine să fie folosite toate resursele intelectuale, profesionale şi de prestigiu pentru interesul major al reformării sistemului de sănătate”, a spus Sever Voinescu, citat de Mediafax.

Petru Călian: Nu este un pas înapoi pentru nimeni

Deputatul PDL Petru Călian spune că „salută” revenirea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii şi crede că acest lucru „nu este un pas înapoi pentru nimeni” şi că, în mod logic, protestele ar trebui să înceteze odată cu încheierea acestui subiect.

Salut revenirea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii. Dacă ţinem cont că protestele au început odată cu declanşarea acestui subiect, în mod logic, ar trebui să înceteze odată cu încheierea subiectului„, a spus Călian.

Deputatul PDL a spus că dialogul este „soluţia raţională”. „Prin dialog se rezolvă multe lucruri, inclusiv din problemele invocate de cei care protestează”, a precizat Petru Călian.

El nu crede că revenirea lui Raed Arafat la MS ar putea fi „un pas înapoi” pentru PDL. „Nu este un pas înapoi pentru nimeni, dialogul este o artă până la urmă, de aceea soluţia este una corectă şi pozitivă”, a adăugat deputatul PDL.