Sindicaliştii de la ROMATSA fac dezvăluiri despre echipamentele „DEPĂŞITE” pe care le folosesc

Sindicaliștii de la ROMATSA au făcut mai multe dezvăluiri privind echipamentele "depășite" pe care le folosesc și spun că aceste chestiuni sunt de "viață și de moarte". De cealaltă parte, directorul ROMATSA, Aurel Stanciu, a negat informaţiile.

25 aug. 2015, 12:09
Sindicaliştii de la ROMATSA fac dezvăluiri despre echipamentele „DEPĂŞITE” pe care le folosesc

Astfel, controlorii de trafic spun că, din cauza echipamentelor depăşite ajung să piardă contactul cu avioanele. Directorul ROMATSA, Aurel Stanciu, a negat acuzațiile și a spus că sistemul va fi înlocuit, potrivit romanialibera.ro.

Acest sistem, dacă ne dispar avioane de pe ecran, nu se aude bine în frecvenţă, nu putem să îl reparăm, nu sunt specialiştii care l-au creat, italienii de la care îl cumpăraserăm, pentru că n-au vrut să mai dea bani, azi nu mai avem acest contract de mentenanţă. Foarte multe ţinte care au dispărut de pe ecran. Ţintele sunt avioanele. Tu vezi pe ecran o ţintă, să zicem TAROM 234 şi, la un moment dat, dispare, nu mai vezi nimic, nu mai există informaţia respectivă. Pot să îl coordonez dacă vorbesc cu el, dar, practic, în momentul ăla nu îl mai văd„, a explicat Gabriel Tudorache, lider de sindicat, problemele cu care se confruntă angajaţii.

CITEŞTE ŞI Controlorii de trafic intră în GREVĂ. Ce drepturi au pasagerii

Totodată, un alt lider sindical a subliniat că în această vară s-au confruntat cu mai mult problemele ale sistemului.

Nu ştii unde este într-un anumit moment. Poţi să-l pierzi de pe ecran. El, la rândul lui, poate să ajungă în situaţia să fie necontrolat şi e ceva groaznic. În vara asta am avut atât de multe disfuncţionalităţi ale sistemului cât n-am avut niciodată„, a afirmat şi Florin Diaconu, un alt lider de sindicat.

Directorul ROMATSA, Aurel Stanciu, s-a apărat în fața acuzațiilor sindicaliștilor și a precizat că a cerut în instanță declararea grevei ca fiind ilegală, în condițiile în care 12 din cele 14 revendicări ale oamenilor au fost rezolvate.

Sindicaliștii au precizat că vor declanșa greva generală la nivelul ROMATSA din 1 septembrie ora 11.00.