Al treilea război mondial. Ce spun experţii despre posibilitatea începerii unui NOU RĂZBOI MONDIAL

Al treilea război mondial.Analiştii de la Saxo Bank au declarat pentru capital.ro că tensiunile militare din Ucraina nu se vor îndrepta, în opinia lor, spre un nou război mondial.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 08:33
Al treilea război mondial. Ce spun experţii despre posibilitatea începerii unui NOU RĂZBOI MONDIAL

Al treilea război mondial. „Aş fi extrem de surprins dacă aş vedea o confruntare directă dintre Est şi Vest din cauza Ucrainei. Sper că situaţia se va termina la masa negocierilor, iar confruntările vor sări de nivelul sancţiunilor financiare şi comerciale”, a declarat pentru capital.ro John J.Hardy, Head of FX Strategy, Saxo Bank.

John J.Hardy a explicat că nu există o asemănare reală între ce se întâmplă acum şi debutul celui De-al Doilea Război Mondial.

Nu există un pericol al creşterii unor regimuri xenofobe sau fasciste în Europa aşa cum s-a întâmplat în Italia anilor 1920 sau în Germania anilor 1930. China face acum faţă unor provocări similare celor pe care le avea Amerca în timpul Marii Depresii, însă are mult mai multă expertiză şi putere de a le depăşi decât aveau Statele Unite atunci”, a explicat Hardy.

Citeşte şi Tensiune URIAŞĂ în estul Ucrainei: Tentativă de ASASINAT asupra primarul oraşului Harkov