Ce spun liderii USL despre ieşirea lui Ludovic Orban în Piaţa Universităţii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că episodul huiduirii lui Ludovic Orban este nesemnificativ, survenit în urma unui gest neinspirat. Victor Ponta crede că incidentul nu trebuie să alarmeze opoziţia, cât pe protagonistul său care "rămâne încă în zona mult prea tinerească".

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 10:45
Ce spun liderii USL despre ieşirea lui Ludovic Orban în Piaţa Universităţii

„Eu cred că a fost un gest neinspirat din partea lui Ludovic Orban. Dar până la urmă e un episod destul de nesemnificativ, de vreme ce s-a terminat cu bine. Dacă cei care au de tras învăţământe din asta – trag, e foarte bine. Dacă nu, nu”, a spus Antonescu, citat de Mediafax.

El a arătat că orice om politic trebuie să-şi asume riscul şi curajul de a fi şi huiduit.

„Oamenii au dreptul la opţiuni. Există destui oameni care sunt împotriva actualie puteri, dar nu au neapărat ca opţiuni USL. Este dreptul lor să aibă orice opţiune”, a spus Antonescu.

Ulterior, şeful lui Orban a avut cuvinte chiar mai aspre pentru acesta. „Asta deranjează: încercarea unor politicieni de a face poze cu nişte oameni strânşi în Piaţa Universităţii (…) Politicianul care a riscat a primit reacţie explicabilă”, a comentat Crin Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la rândul său, că faptul că Ludovic Orban a fost huiduit, marţi seară, la Universitate, este un semnal pentru acesta, nu pentru politicieni.

„Nu e un semnal de alarmă pentru politicieni, ci pentru domnul Orban, care, din păcate, rămâne încă în zona mult prea tinerească care cred că nu i se mai potriveşte”, a spus Ponta.

El a spus că oamenii nu au ieşit în stradă la chemarea opoziţiei, ci pentru că vor o schimbare a regimului Bsăescu.

„Noi nu trebuie să-i dezamăgim (pe oameni, n.r.). Eu prefer să-i ascult, în această perioadă, pe oameni, să vorbesc cât mai puţin. Revendicările sunt politice, iar noi, dincolo de a protesta, avem obligaţia să venim cu soluţii politice, care înseamnă un guvern de tehnocraţi şi alegeri, ca oamenii să poată să se exprime”, a spus Ponta.

Liderul PNL Ludovic Orban a mers, marţi seară, în Piaţa Universităţii, iar unii dintre protestatari i-au cerut să plece, spunându-i că nu este piaţa lui şi scandând „PDL-USL, aceeaşi mizerie”, avertizându-l totodată: „Orbane, pleacă de aici, că dai de belea!”.