Ce spun liderii USL despre vizita lor în SUA

O vizită în SUA a liderilor USL nu este o certitudine în acest moment. Ambii lideri ai USL spun că un zbor în America nu este sigur, ci doar "probabil". Reamintim că tema vizitei în SUA a reprezentat momentul care a declanşat ruptura PSD de Mircea Geoană anul trecut.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 12:31
Ce spun liderii USL despre vizita lor în SUA

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat că în acest an liderii USL îşi propun să efectueze mai multe vizite externe în Europa, dintre care cele mai importante vor fi la Copenhaga şi Olanda. Despre o vizită în SUA, Ponta a afirmat că ea „probabil” va fi.

„Probabil că vom merge şi în SUA pentru a avea o întâlnire politică. (…) Pentru semestrul acesta priortităţile sunt Danemarca şi Olanda, pentru tot anul priorităţile sunt Bruxelles şi o vizită probabil în SUA”, a spus, luni, preşedintele PSD Victor Ponta.

Preşedintele PSD a spus că cea mai importantă pentru acest semestru este o discuţie cu Guvernul de la Copenhaga, având în vedere faptul că preşedinţia UE este deţinută de un prim-ministru social-democrat, şi o discuţie cu Guvernul din Olanda, unde prim-ministrul este membru la partidului liberal.

Ponta a spus că USL îşi propune pentru 2012 să desfăşoare un set de acţiuni externe prin care să se angajeze că va implementa în continuare politica anticorupţie, că va asigura independenţa reală a structurilor actuale ANI şi DNA, că va pune în practică politici publice astfel încât România să intre în Schengen şi să se ridice MCV.

Ieri seară, nici celălalt copreşedinte al USL, liderul liberal Crin Antonescu nu a declarat ferm că social-liberalii vor avea anul acesta o agendă americană. Antonescu a declarat că el şi Victor Ponta au în agendă întâlniri la un nivel politic cât mai înalt cu responsabili europeni şi „poate nu numai”.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană, fost preşedinte al Senatului, a făcut o vizită în SUA spre finalul anului trecut. Reprezentanţii PSD i-au reproşat ulterior că s-a prezentat în acea vizită ca fiind liderul opoziţiei din România.

Geoană declarase, însă, că vizita sa în SUA a deranjat, întrucât liderii PSD încercaseră fără succes să meargă într-o vizită în America în acea perioadă.