Ce spun pesediştii despre revenirea Aurei în partid

Social-democraţii nu sunt tocmai încântaţi de a o reprimi pe Aura Vasile în PSD. În plus, întoarcerea sa este îngreunată şi de o prevedere din statutul partidului, care interzice revenirea în PSD timp de un an pentru cei plecaţi la alte partide. Acest paragraf al statutului este invocat de însuşi Victor Ponta.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 12:55
Ce spun pesediştii despre revenirea Aurei în partid

Declaraţiile liderilor PSD se aşează pe fondul unei incertitudini: nimeni nu pare a şti clar dacă deputata chiar devenise UNPR-istă cu acte-n regulă, sau doar semnase o adeziune de a activa în grupul parlamentar progresist.

Chiar dacă Marian Vanghelie şi Aura Vasile au anunţat că decizia acesteia de a pleca la UNPR nu mai este de actualitate şi că deputata doreşte să rămână în PSD, Victor Ponta, preşedintele partidului susţine că acest lucru ar putea fi imposibil în acest moment.

„Conform Statutului cel care îşi pierde calitatea de membru PSD poate reveni peste un an în partid. Când treci în alt partid îţi pierzi automat conform legii şi statutului calitatea de membru al PSD. Din punctul meu de vedere nu există niciodată excepţii de la Statut şi de la lege şi asta nu mă răzgândesc niciodată şi în nicio situaţie”, a declarat pentru gândul.info preşedintele PSD.

Mircea Duşa, liderul deputaţilor social-democraţi a arătat că decizia conducerii PSD va depinde de existenţa sau nu a unei adeziuni a Aurei Vasile la UNPR.

„Se va analiza în organele de conducere a partidului. Conform Statutului, dacă şi-a depus adeziune la UNPR, şi-a pierdut calitatea de membru PSD şi poate reveni după un an de zile, dar o să vedem ce prevede Statutul”, a precizat social-democratul, citat de Mediafax.

Deputatul Eugen Nicolicea, liderul grupului UNPR, a precizat că Aura Vasile şi-a depus adeziunea la UNPR şi că, prin urmare, va putea reveni abia după un an în PSD.

„Cu privire la calitatea de membru de partid, am înţeles că, potrivit Statutului PSD, reînscrierea în PSD se discută după un an de zile, iar declaraţiile domnului Ponta evident sunt făcute din neştiinţă sau cu încălcarea Statutului”, a arătat Eugen Nicolicea, fost membru PSD.

Întrebat dacă deputatul Aura Vasile îşi scrisese adeziunea la UNPR, el a răspuns afirmativ.

„Era membru”, a subliniat Nicolicea, adăugând că aceasta a anunţat în plen că doreşte să intre în grupul progresist ca membru UNPR.

„Grupul nostru este grupul progresist. În grupul nostru au activat şi membri care nu erau membri UNPR şi făceau parte din alte partide. În momentul de faţă, toţi membrii sunt UNPR, a subliniat parlamentarul.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-a exprimat speranţa „să fie valabilă reîntoarcerea” Aurei Vasile în partid.

„Deocamdată, să nu vorbim până nu se consumă faptul în sine (demisia Aurei Vasile din PSD – n.r.). A venit o ştire inversă, că ar fi revenit. A fost om de bază la Bucureşti, sper să rămână. Era un om combativ, m-a surprins puţin, sper să fie valabilă reîntoarcerea”, a spus Iliescu.

Întrebat dacă, potrivit Statutului PSD, Aura Vasile mai poate reveni în partid după ce a demisionat, Iliescu a spus că nu ştie exact dacă este vorba despre o plecare.

„Încă nu ştiu exact dacă este vorba de aşa ceva, de aceea spun că e greu să mă pronunţ. Nu am apucat să vorbesc cu ea. Am văzut informaţii contradictorii -ba că a anunţat că se retrage, ba, după aceea, că de fapt a revenit şi că nu se mai retrage”, a spus Iliescu.