Ce spun Sorin Blejnar şi Mircea Băsescu despre interceptările din rechizitoriu

În exclusivitate la România TV, fostul şef al Fiscului Sorin Blejnar şi Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, au încercat să lămurească problema stenogramelor. Cei doi au intervenit prin telefon în emisiunea "Ultima Oră". Fostul şef ANAF a declarat că stenogramele sunt de fapt pasaje dintr-o convorbire mai mare şi s-a lansat într-un atac dur la adresa procurorului care instrumentează cazul său. Şi Mircea Băsescu a spus că înregistrarea nu este completă, însă până la final nu şi-a putut aminti despre cine era vorba în convorbire.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 19:58
Ce spun Sorin Blejnar şi Mircea Băsescu despre interceptările din rechizitoriu

Într-o intervenţie la România TV, Sorin Blejnar a susţinut că prietenul de care vorbeşte Mircea Băsescu nu are niciun fel de legătură cu Fiscul, fiind vorba de o problemă strict personală.

Cu Mircea Băsescu vorbesc cam de 3-4 ori pe an. Soţia mea e din Magalia, dumnealui din Constanţa. Este vorba de cineva din zona Constanţei care nu munceşte în zona fiscală sau a vămilor şi nici nu a făcut-o, este vorba despre o persoană care nu are legătură cu funcţia mea„, a declarat Blejnar.

Acesta susţine că textul convorbirii, aşa cum a ajuns în presă, este unul trunchiat de către procurorul care instrumentează cazul împotriva sa.

Când este un conflict de notorietate conflictul pe care Victor Ponta îl are cu mine, un procuror, ‘copilotru’ de curse al său dă convorbiri trunchiate„, a spus fostul şef al ANAF.

Blejnar a precizat că respectivul procuror a fost detaşat la Vămi în perioada 2007-2009, dar a fost îndepărtat chiar de el atunci când s-a descoperit că procurorul ar fi falsificat documente secrete cu semnătura lui Virgil Ardelean, împreună cu naşul său de cununie, un colonel SRI pe nume Diaconu. „În 2010, l-am reclamat la CSM pe acest golan, că este un procuror golan, deoarece în cârciumile din Braşov cum o să mă aresteze pe mine când nu o să mai fie cine ştie la putere”, a mai spus Blejnar.

Tot la România TV, Mircea Băsescu a spus şi el că înregistrarea nu este completă, însă până la final nu şi-a putut aminti despre cine era vorba în convorbire.

Nu vorbeam despre firme şi afaceri, ci despre un prieten de aici. Şeful Fiscului are rude pe litoral. Eu nu am făcut niciodată afaceri cu petrol„, a declarat Băsescu precizând că această convorbire ar fi avut loc acum 2-3 ani.

Pe numele fostului şef al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost deschis, pe 1 august, un dosar de evaziune, la Braşov. În acest caz, el este acuzat că a prejudiciat statul român cu aproximativ 22 milioane lei.