Ce spun turiștii străini despre micii de La Cocoșatu: ”Excepțional de bun, iar prețurile ridicol de mici”

Micii au devenit poate cel mai faimos preparat culinar din România, astfel că turiștii străini care ajung în țara noastră îi testează negreșit, majoritatea ajungând să comande și a doua porție.

18 apr. 2023, 13:20
Ce spun turiștii străini despre micii de La Cocoșatu: ”Excepțional de bun, iar prețurile ridicol de mici”

Există un loc emblematic în București, La Cocoșatu’, unde oamenii se duc să mănânce ”cei mai buni mici”, după cum afirmă chiar aceștia. Este condus de Sandu Cocoșatu’, o adevărată legendă, cunoscut drept un maestru al micilor. Are 73 de ani și fiecare zi îl prinde în continuare lângă grătar, gătitul fiind viața lui, după cum a mărturisit el când a fost invitat la emisiunea Chefi la Cuțite.

Ei bine, turiștii străini au călcat praful La Cocoșatu’ în timpul vizitelor în București, auzind de acest preparat, ”micii”, pe care trebuie neapărat să îl testeze. Aceștia au lăsat peste 150 de recenzii pe Trip Advisor prin care și-au exprimat încântarea.

”Se zvonește că sunt cei mai buni mici din București. Confirm. Și este și foarte accesibil”

”Un grătar tradițional românesc excepțional de bun. Cele mai bune feluri de mâncare sunt micii și ciorba de burtă”

”Am mâncat aici trei săptămâni la rând și totul este foarte bun. Totul e proaspăt și făcut în casă. Iar micii sunt extraordinari”

”Vin aici de fiecare dată când sunt în București. Cei mai buni sunt micii”

Citește și: Săptămâna Luminată 2023. Tradiții și obiceiuri în săptămâna de după Paște. Când pot gospodinele să spele rufe

”Mâncare românească delicioasă, personal amabil, prețuri decente! De asemenea, cei mai buni ‘mici’! Chiar recomand!”

”Am comandat mici, pulpă de pui dezosată și cartofi. Totul a fost super delicios. Chelnerul nostru a fost amabil. Toate mesele erau pline”

”Acest loc este cunoscut pentru micii lor (rulouri cu carne tocată la grătar) pe care îi fac de ani de zile. Pe lângă mici servesc si alte mâncăruri la grătar și supe romanești, supele pe care le-am încercat și micii au fost foarte bune. Recomand”

”Mititei, sau rulourile din carne tocată la grătar, sunt ceea ce a făcut acest loc celebru în România. Și nu degeaba, „La cocoșat” este locul în care am mâncat cei mai gustoși mici. Dacă nu vă plac, au și multe alte feluri de mâncare, dar cei mai mulți care merg acolo o fac pentru micii cu muștar. Fiți conștienți că acest loc nu are nimic elegant sau formal, dar asta face parte din atmosfera lui”

”Mi s-a spus că aici trebuie să venim pentru cei mai buni mici. După ce am mâncat, fără nicio îndoială sunt total de acord cu cei care ne-au recomandat acest restaurant”

”Am mâncat mici în Los Angeles și în Israel, dar nu se compară cu cei de la Cocoșatu. Sunt uimitori. Porțiile sunt foarte mari, iar prețul ridicol de mic”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Citește și: Managerul maneliștilor a ajuns la sapă de lemn. Dan Bursuc este la limita falimentului și riscă să piardă tot