Ce spune Adrian Năstase despre eliberarea sa condiţionată

Adrian Năstase scrie pe blogul personal că statul român plăteşte inutil mii de euro pentru zilele petrecute în penitenciar în aşteptarea zilei fixate pentru eliberarea condiţionată. "Nu ar trebui poate suplimentate completele care să examineze mai rapid astfel de cereri?",  se întreabă fostul premier.

RomaniaTV.net
14 ian. 2013, 15:52
Ce spune Adrian Năstase despre eliberarea sa condiţionată

„Eu pun şi următoarea problemă pentru situaţiile în care instanţa acceptă, în fine, eliberarea condiţionată, cele 30-60 zile petrecute în penitenciar în aşteptarea zilei fixate de calculator înseamă între 500 şi 1000 Euro cheltuieli suplimentare. Într-un an sunt zeci, sute de astfel de situaţii. Cine plăteşte sumele suplimentare determinate de lipsa de celeritate în examinarea cererilor? MCV-ul? Nu. Plăteşte guvernul şi, deci, plătesc contribuabilii români.

În condiţiile astea, nu ar trebui căutat, poate, un alt „calculator” la Judecătoria Sector 4 sau, eventual, suplimentarea completelor care să examineze, mai rapid, astfel de cereri? Şi dacă lucrurile nu s-ar rezolva, poate că ar putea fi transferată competenţa de examinare la altă judecătorie. Prietenii ştiu de ce…„, afirmă Adrian Năstase, în postarea intitulată „Despre eliberarea condiţionată”.