Ce spune Baconschi despre cooptarea PNG şi PPDD în Mişcarea Populară

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat joi, la România TV, că listele apărute în ultimele zile, cu partide ca PNG sau PPDD care ar urma să fie cooptate în Mişcarea Populară, "nu au valabilitate". Cu toate acestea, preşedintele PNG George Becali s-a arătat dispus să intre în noua construcţie, el declarând că partidul său se va regăsi "cel mai probabil" în Mişcarea Populară pentru că aşa a fost sfătuit de "oamenii din PNG".

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 19:11
Ce spune Baconschi despre cooptarea PNG şi PPDD în Mişcarea Populară

Teodor Baconchi a declarat că este nevoie de Mişcarea Populară pentru a crea o contrapondere la USL.

„Conceptul e în formare. Ideea este bună guvernanţă, responsabilitate şi coagularea forţelor de dreapta, atât politice cât şi civice. Va fi o contrucţie necesară, care va lua câteva luni, deschisă, dar nu oricui”, a precizat, la România TV, Baconschi.

Democrat-liberalul a arătat că, în ultimele zile, s-au făcut „nişte liste care n-au valabilitate”, pe care se aflau partide ca PNG sau PPDD.

„Deocamdată, am clarificat în interiorul PDL necesitatea de a coagula forţele de centru şi de centru-dreapta. Vor urma tatonări, nişte anunţuri publice despre filosofia acestei construcţii politice. M-aş pronunţa mai degrabă pentru o cartelizare post-locale pentru că fiecare partid politic care intră în această construcţie va trebui să deconteze un rezultat concret. Adică să spună: asta este zestrea mea de voturi, puterea mea de negocieri mai departe”, a spus Baconschi.

Acesta a subliniat că se va opune „compromisurilor majore care nu ţin seama de valorile esentiale ale dreptei” şi a precizat că în noua construcţie s-ar putea regăsi structuri noi, ca Noua Republică a lui Mihai Neamţu sau Fundaţia Creştin-Democrată.

Preşedintele PNG George Becali a declarat, joi, că partidul se va regăsi „cel mai probabil” în Mişcarea Populară, el argumentând că aşa a fost sfătuit de „oamenii din PNG”.

„PNG va fi în Mişcarea Populară. Vom negocia şi cu PDL, PRM şi PP-DD. Cel mai probabil vom fi în Mişcarea Populară, pentru că aşa m-au sfătuit oamenii din PNG”, a spus Becali.