Ce spune fostul viceprimar, Călin Cătălin Chiriţă, despre casa lui Băsescu din Mihăileanu

Fostul viceprimar al Capitalei, Călin Cătălin Chiriţă, a declarat, vineri, la România TV, că modul în care i-a fost repartizată lui Traian Băsescu locuința din Mihăileanu a respectat procedurile legale.

22 mai 2015, 13:37
Ce spune fostul viceprimar, Călin Cătălin Chiriţă, despre casa lui Băsescu din Mihăileanu

Călin Cătălin Chiriţă, cel care a semnat pentru Traian Basescu repartitiţia casei din Ştefan Mihăileanu, a explicat că nu s-au făcut abuzuri în ceea ce priveşte repartizarea locuinţei.

„Conform dosarului de atribuire, repartiţia a fost legală. Vorbim de actele din dosarul prin care consilierii municipali din comisia de spaţiu locativ au atribuit acest imobil.

Actele constau in: o declaratie pe proprie raspundere ca nu are niciun propritate in Bucuresti si o anchetă făcută de inspectori, trimişi pe teren, care sa dovedeasca ca i-a expirat contractul si nu are unde sa locuiasca.

Personal cred ca e adevarata acea declaratie. Nu l-am intalnit sa incalce legea în cei câtiva ani cât am lucrat alături de dânsul”, a explicat Chiriţă.

În ceea ce priveşte acuzaţiile ce îi sunt aduse lui Băsescu de către procurori, Chiriţă a spus: „De abuz in funcţie, nu am auzit niciodata să cheme pe cineva să-l abuzeze sau să-i dea un ordin să facă ceva, iar cine ar face asa ceva nu are tiglele pe casa: nici ala care spune, nici ala care face. (…) Parerea mea este exclus sa nu existe documentele. Toate documentele sunt acolo.”

CITEŞTE ŞI DOSARUL „Casa din Mihăileanu”. Traian Băsescu, cercetat pentru ABUZ în serviciu. MOTIVAREA instanţei

Traian Băsescu este cercetat, în dosarul „Casa din Mihăileanu”, pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii. Judecătorii care au decis redeschiderea urmăririi penale în acest dosar susţin, în motivarea deciziei, că ancheta a fost suspendată întrucât Băsescu a beneficiat de imunitate, în calitate de preşedinte, dar precizează că faptele nu s-au prescris.