Ce spune culoarea părului despre bolile la care eşti predispus

Ultimele studii din domeniul medicinei au arătat că există o legătură strânsă între starea ta de sănătate, bolile la care ești predispus și culoarea părului tău.

RomaniaTV.net
01 iul. 2015, 11:04
Ce spune culoarea părului despre bolile la care eşti predispus

Atunci când medicul oftalmolog, dermatolog sau cel stomatolog te întreabă care îți este culoarea naturală a părului, trebuie să știi că nu o face din curiozitate personală ci pentru că acest aspect are o legătură cu starea ta de sănătate.

1. Culoarea părului tău este brunet. Multe studii din domeniul medicinei au făcut legătura între persoanele brunete și șansele scăzute ale acestora pentru a dezvolta o serie de afecțiuni precum melanoma sau endometrioza. Cu toate acestea, ele sunt mai predispuse decât blondele și roșcatele la a dezvolta un tip de cancer numit limfom non-Hodgkin. De asemenea, brunetelor li se rărește părul mai rapid, însă acest fenomen poate fi prevenit cu o nutriție bogată în fier.

Citeşte şi Ce legatură există între luna în care te-ai născut şi bolile de care suferi. Iată ce spun specialiştii

2. Culoarea părului tău este blond. Cei care au părul blond sunt predispuși mai frecvent la afecțiuni oculare decât cei roșcați sau bruneți. Specialiștii le recomandă să își protejeze vederea încă din fragedă tinerețe, introducând în alimentație produse bogate în luteină, precum varza, spanacul, broccoli sau ouăle. De asemenea, persoanele blonde sunt mai expuse bolilor epidermice produse de razele solare, deoarece produc melanină în cantități extreme de mici.

Citeste mai mult in Revista TEO.