Ce spune Dragnea despre lista neagră din raportul MCV. „Acolo nu scrie numele meu”

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat miercuri seara, la România TV, că numele său nu apare în raportul MCV, dat miercuri publicităţii, şi nu vede de ce ar apărea în condiţiile în care dosarul privind referendumul în care el este urmărit penal nu are nici o legătură cu corupţia.

30 ian. 2013, 19:57
Ce spune Dragnea despre lista neagră din raportul MCV. „Acolo nu scrie numele meu”

Liviu Dragnea a precizat că în raportul MCV nu este precizat nici un nume, astfel că apariţia numelui său pe o aşa zisă listă neagră a CE este pură speculaţie.

„Un raport de la Comisia Europeană este un document oficial. Din ce am citit şi eu, se vorbeşte despre miniştrii care sunt în investigaţie sau în urmărire penală pentru fapte de corupţie. În ceea ce mă priveşte, toată ţara ştie, sunt urmărit penal de către DNA pentru referendum. Din câte ştiu eu, referendumul nu are legătura cu corupţia”, a precizat Dragnea.

Ministrul a insistat că în documentul CE nu apare numele său. „Nu scrie acolo numele meu. Victor Ponta ştie de dosarul meu cu referendumul, ştie toată lumea….. Din moment ce numele meu nu apare acolo, nu ştiu ce să vă mai spun…„, a mai spus Dragnea.

Potrivit raportului MCV, dat miercuri publicităţii, noul Guvern şi-a reiterat obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, dar trei dintre noii miniştri erau cercetaţi penal, iar cerinţele constituţionale, inclusiv suspendarea din funcţie a unui ministru în cazul trimiterii în judecată, vor trebui aplicate în integralitate.

Doi dintre miniştrii la care face referire raportul MCV sunt Liviu Dragnea şi Varujan Vosganian, afirmă o sursă din cadrul Comisiei Europene citată de agenţia France-Presse, care notează, preluând o declaraţie a premierului Victor Ponta, că al treilea este Relu Fenechiu.