Ce spune Elena Udrea despre înscrierea lui Emil Boc în PMP

Elena Udrea a declarat, marţi, că Emil Boc nu poate să se înscrie în PMP pentru că şi-ar pierde mandatul de primar dacă demisionează din PDL.

01 iul. 2014, 11:16
Ce spune Elena Udrea despre înscrierea lui Emil Boc în PMP

Nu poate face pasul spre PMP pentru că e primar şi îşi poate pierde mandatul. PMP nu are organizaţii nici în 30% în localităţile din România. La Bucureşti am înfrânt şi PNL şi PDL, în schimb. PMP a obţinut voturile singur. Ce să faci în patru luni mai repede? Nu am reuşit în mediul rural un scor mai bun. Criticile au fost neaşteptat de dure. Am depăşit partide vechi. Nu spun că scorul a fost un succes. Am făcut în patru luni ce nu au reuşit alte partide. E o bază de la care putem porni. PMP s-a născut ca să nu se topească în partidul lui Blaga. Am plecat din PDL cu tineri care vor să continue proiectul preşedintelui”, a spus Udrea, la Adevarul Live.

Emil Boc, împotriva numelui „PNL”: PDL are un blazon de apărat

Pe de altă parte, Udrea a arătat că PMP nu a fost întrebat dacă doreşte să se alăture construcţiei de dreapta.

„Se spune că PMP nu este dorit în fuziunea PDL şi PNL. Păi ne-a întrebat cineva dacă noi ne dorim? După alegeri am fost dezamăgită, nu de scor (n.r. 6,2%), ci de reacţiile nedrepte. Acum construim o organizaţie, o echipă de purtători de mesaje. Suntem deschişi la orice dialog, care înseamnă orice contestă actuala guvernare”, a comentat Udrea.

Întrebată dacă ar accepta o discuţie cu Klaus Iohannis, Udrea a răspuns: „Nu avem nicio problemă să discutăm cu oricine. Eu am încercat de multe ori să discut cu domnul Ungureanu despre posibilitatea de a candida împreună.”

În ceea ce îl priveşte pe Traian Băsescu, Udrea a arătat că şeful statului mai poate juca un rol activ în politică.

Preşedintele joacă un rol important în ecuaţia pentru câştigarea Preşedinţiei. Din 2012 spun că va candida Victor Ponta. Este un candidat slab. /…) Nu poţi câştiga cu 37% alegerile. Puterea lui Victor Ponta vine din slăbiciunea Opoziţiei. Pare că acest contracandidat va reieşi ca urmare a unei lupte interne, care va slăbi acest candidat. Orice candidat care va vrea să-l învingă pe Victor Ponta trebuie să se bazeze pe electoratul preşedintelui„, a spus Udrea.

Elena Udrea: Antonescu este un prezidenţiabil PNL mai bun decât Iohannis. MRU nu mai e candidat