Ce spune erectia despre tine. Cum sa eviti problemele cardiovasculare

„Omul are varsta arterelor sale" – asta scria medicul englez Thomas Sydenham in urma cu aproape 400 de ani, si afirmatia e cu atat mai valabila in vremurile noastre. 

RomaniaTV.net
22 aug. 2019, 14:41
Ce spune erectia despre tine. Cum sa eviti problemele cardiovasculare

Astazi, un bun cardiolog iti poate determina starea de sanatate a arterelor plecand de la cateva intrebari de rutina: daca esti fumator, cum stai cu tensiunea arteriala, daca ai un istoric familial de boli cardiovasculare premature s.a.m.d. Dintre toti factorii care influenteaza sanatatea arterelor, cel mai relevant indicator ca lucrurile merg bine sau rau este insa calitatea erectiei.

Studiile recente au demonstrat ca barbatii care sufera de diabet si au, pe deasupra, probleme erectile sunt mai predispusi la imbolnavirea arterelor, iar in cazul lor o erectie slaba poate chiar prezice aparitia problemelor cardiace cu ani buni inainte ca ele sa se manifeste. Asa ca sa nu fii surprins daca, la controlul medical de rutina, cardiologul te intreaba cat de drept poti „inalta steagul”: calitatea erectiei tale poate spune multe despre sanatatea arterelor, iar orice schimbare semnalata la acest capitol te poate ajuta sa previi, sa identifici si sa tratezi din vreme problemele vasculare.

Legatura dintre erectie si sanatatea arterelor
Toate arterele din corp, inclusiv arterele peniene, au in interior o „captuseala” formata dintr-un singur strat de celule si care se numeste endoteliu. Importanta acestuia este una foarte mare: cand endoteliul e sanatos, el produce oxid de azot (NO), un gaz ce ajuta la prevenirea problemelor arteriale (depunerile de grasime, formarea cheagurilor de sange, infundarea arterelor sau constrictia lor). Iata asadar ca endoteliul iti influenteaza considerabil capacitatea de a mentine erectia, pentru ca el este cel care faciliteaza fluxul sanguin – atat catre penis, cat si in restul corpului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.