Ce spune Gianina Corondan despre concedierile din TVR. Ce întrebări s-au pus la selecţia de personal

Fosta prezentatoare a televiziunii publice critică modul în care a decurs procesul de selecție din TVR.

10 feb. 2013, 10:33
Ce spune Gianina Corondan despre concedierile din TVR. Ce întrebări s-au pus la selecţia de personal

„Mă aflu pe lista de disponibilizați nu pentru că nu am trecut testele, ci pentru ca eu nu m-am prezentat la selecție, în cunoștintă de cauză”, spune Gianina Corondan pentru Paginademedia.ro

„Nicăieri în Europa selectarea de personal nu s-a făcut de o manieră așa de primitivă, ca abordare și credibilitate. Concursul nu a filtrat nici pe departe creativitatea, talentul, priceperea și capacitatea de comunicare cu publicul – esențiale pentru un profesionist de televiziune”, spune fosta prezentatoare.

Ea dă un exemplu de întrebare din testul grilă, menit să selecteze profesioniștii din corpul editorial: „În ce an a fost înființată televiziunea națională?”

„Oare asta trebuie să știe un realizator de emisiuni, în relația lui cu telespectatorii, pentru a rămâne în TVR? Răspunsurile la astfel de întrebări îl legitimează pe el ca bun profesionist? I-ar procura un loc de muncă într-o televiziune competitivă și dinamică?”, întreabă Geanina Corondan. 

Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Vişan, Cezar Ion şi Horia Romanescu se numără printre angajaţii TVR care au fost concediaţi de la 1 februarie, după cum au declarat surse din Televiziunea Română. Lista cuprinde 627 de nume.

Un angajat TVR a suferit un ATAC CEREBRAL după ce a aflat că va fi dat afară