Ce spune Ilie Sârbu despre intervenţiile lui Bunea Stancu

Fostul ministru PSD al Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, joi, pentru Mediafax, că nu a discutat niciodată cu liderul PSD Brăila, Bunea Stancu, despre subiecte legate de minister, nefiind la curent nici măcar cu relaţia acestuia cu Ioan Niculae.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 17:00
Ce spune Ilie Sârbu despre intervenţiile lui Bunea Stancu

Sârbu a afirmat că preşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu, nu l-a solicitat niciodată, în timpul mandatului, pe probleme legate de ministerul Agriculturii.

„Cu mine nu a vorbit niciodată despre probleme legate de minister. Nu a avut oameni din PSD Brăila în sistemul ministerului şi nici nu am vorbit vreodată de probleme legate de subvenţii, nici ale lui, dacă o fi făcut agricultură, nici ale altcuiva. Deci cu atât mai puţin am vorbit cu el despre subvenţiile lui Niculae. Eu nu ştiu nimic din ce au vorbit cei doi (Bunea Stancu şi Ioan Niculae – n.r.), nici nu ştiam de relaţia pe care o aveau”, a mai declarat Sârbu.

Vicepreşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu, a fost surprins în înregistrări telefonice şi ambientale în timp ce îi spunea lui Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro, că a pus în funcţii de conducere persoane la ANM, la RA-APPS sau Rezervele de Stat.

Procurorii DNA spun că Niculae şi Bunea Stancu aveau în plan să schimbe din funcţii chiar şi miniştri.

DISCUŢIE ÎNTRE BUNEA STANCU ŞI IOAN NICULAE (sursa: rechizitoriu DNA)

Bunea: Vezi că l-am sunat pe panarama aia, ştii tu care!

Niculae: Da.

Bunea: Ăla cu subvenţiile. Întelegi? Şi i-am amintit cum a ajuns ministru! Eu nu i-am amintit altceva.

Niculae: (expresie trivială)

Bunea: Păi cum, nu ştii? Eu am pierdut atunci nopţi cu el. Băi, trebuie să voteze. Şi dacă voiam îl puneam pe… Dar am fost un bou când l-am pus pe Steriu, un tâmpit am fost. M-am luat după alţii, ca să nu mai zic după cine.

Niculae : Dă-i un telefon lui…(expresie trivială) (notă DNA: se referă la ministrul agriculturii, Ilie Sârbu). Dacă nici astăzi nu o faci şi nici miercurea viitoare…

Bunea: Lasă că vorbesc cu Nica… Să văd exact dacă a pregătit-o! După aia, îl sun pe el.

Bunea: Mă, ăsta chiar e nenorocit (notă DNA: Ilie Sârbu).

Niculae: Este nenorocit rău.

Bunea: O să vorbesc cu Geoană.

Niculae: Spune-i astfel lui Geoană: băi, sunt pregătiţi ăştia pe la Brăila, Galaţi, Vaslui să vină să te întrebe unde sunt ăia 15 milioane (lei vechi) pe hectar pe care i-ai promis.

Bunea: Da, îl sun.

Niculae: Trebuie vorbit cu Geoană. Dacă nu intră până luni, s-a dus.

Bunea: Deci trebuie o hotărâre de guvern care să… Da, auzi, ăsta ce trebuie să facă? O să dea o hotărâre de guvern cu îngrăşămintele, nu?

Niculae: E făcută hotărârea şi Sârbu Ilie o plimbă de o lună şi jumătate. Nenorocitul ăsta. Deşi are bani în buget.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, miercuri, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.