Ce spune Ion Iliescu despre vila pregătită pentru Băsescu

Ion Iliescu a declarat la România TV că pretenţia preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, este exagerată. În acelaşi timp, acesta mărturiseşte că legea permite că orice fost preşedinte să primească un spaţiu locativ după terminarea mandatului. Premierul Victor Ponta a prezentat, joi, un document emis de RAAPPS care confirmă că Vila Dante a fost reamenajată şi modernizată pentru Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 11:54
Ce spune Ion Iliescu despre vila pregătită pentru Băsescu

„Conform legii orice fost preşedinte are dreptul la un spaţiu locativ care să-i fie asigurat. Asta este o chestiune care nu ţine de iniţiativa lui. La vremea respectivă, eu am cumpărat apartamentul în care stau. Nu am solicitat o locuinţă deosebită. Ştiu că şi preşedintele Constantinescu a primit un spaţiu locativ, nu comentez această chestiune. Apare exagerată această pretenţie ca o asemenea vilă, care este o vilă de protocol cu spaţii mari, să devină locuinţă, indiferent pentru cine. Asta vorbeşte despre un anumit caracter al omului care doreşte un statut cu totul deosebit”, a declarat Ion Iliescu la România TV.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, neagă că ar fi făcut cerere către RAAPPS ca Vila Dante să fie renovată pentru el. Băsescu i-a cerut premierului Ponta să facă publică o astfel de cerere, dacă ea există.

Premierul Victor Ponta a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, un document emis de RAAPPS care confirmă că Vila Dante a fost reamenajată şi modernizată pentru ca Traian Băsescu să poată locui în ea după încheierea mandatului de preşedinte. VEZI DOCUMENTUL PREZENTAT DE VICTOR PONTA
 
Privind referendumul din această duminică, fostul preşedinte în exclusivitate pentru România TVa declarat că: „Dacă numărul de români care vor vota duminică împotriva lui Traian Băsescu va fi cel puţin egal cu numărul de români care l-au ales în 2009, demiterea preşedintelui suspendat ar trebui validată”.
 
Curtea Constituţională, susţine Ion Iliescu, ar trebui să-şi revizuiască opinia privind obligativitatea prezenţei la urne a 50% plus 1 din românii cu drept de vot. „Curtea Constituţională în faţa unui boicot ar trebui să-şi revizuiască această părere. Este importantă o prezenţă reprezentativă, dar dacă spre exemplu cei care se vor prezenta pentru consemnarea destituirii lui Traian Băsescu va fi cel puţin egal cu numărul celor care l-au votat pe Traian Băsescu când a devenit preşedinte, cred că va fi suficient de convingător ca şi-a schimbat părerea electoratul că domnul Băsescu trebuie să plece. Cei care nu se prezintă la vot nu pot fi luaţi în calcul la judecata votului popular. Îndemn cetăţenii să se prezinte duminică la vot pentru a se exprima pro sau contra”, a mai spus preşedintele de onoare al PSD.