Ce spune judecătorul despre condamnarea lui Marian Vanghelie, la 11 ani și 8 luni de închisoare

Ce spune judecătorul despre condamnarea lui Marian Vanghelie, la 11 ani și 8 luni de închisoare. Motivarea a fost că fostul primar “a ignorat total promisiunile electorale şi a urmărit doar să îşi sporească veniturile în mod ilegal”.

18 mai 2021, 22:19
Ce spune judecătorul despre condamnarea lui Marian Vanghelie, la 11 ani și 8 luni de închisoare
Motivarea judecătorului, cu privire la condamnarea lui Marian Vanghelie

Ce spune judecătorul despre condamnarea lui Marian Vanghelie. Judecătorul de la Tribunal a decis să îl condamne pe fostul primar al Sectorului 5 pentru fiecare dintre cele trei capete de acuzare, dându-i câte șapte ani de închisoare pentru luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani.

Pedeapsa rezultantă a apărut ca urmare a calculului juridic – potrivit Codului penal românesc – și anume pedeapsa cea mai grea, de 7 ani, la care s-au adăugat anii obținuți din treimea sumei celorlalte două. În total, 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Citeşte şi: Marian Vanghelie a jurat cu mâna pe Biblie că „e cel mai curat om”: Nu am luat niciun ban din cei 30 de milioane de euro!

Ce spune judecătorul despre condamnarea lui Marian Vanghelie

În motivarea acestei sentințe, care nu este definitivă, explică și motivele care au stat la baza acestei condamnări, motive care pleacă de la descrierea în detaliu acestor acuzații de corupție, de la modalitatea prin care fostul primar al Sectorului 5 ar fi profitat statutul său în comunitatea locală, dar mai ales că avea pe mână un buget important și ar fi perceput comisioane ilegale din contractele încheiate de primărie și de instituțiile subordonate acestei instituții.

Pe de altă parte, în motivarea sentinței se arată magistratul șocat de atitudinea de contestare a lui Marian Vanghelie, care spune că nu a făcut altceva decât să realizeze contracte extrem de profitabile pentru Primăria Sectorului 5, însă neagă că ar fi încasat acele comisioane ilegale – ce ar fi produs un prejudiciu total de aproximativ 15 milioane de euro, potrivit stirileprotv.ro.

Sentința va fi discutată la Curtea de Apel BUcurești, care va trebui să dea decizia definitivă.


loading...