Ce spune LIMBA despre sănătatea ta

Durere, mâncărimi, pete ciudate şi mirosuri... Corpul tău îţi lasă indicii care îţi spun câte ceva despre sănătatea ta. Dar este o parte a corpului tău pe care cel mai probabil nu o iei în considerare atunci când încerci să îţi evaluezi starea generală de sănătate: limba ta.

15 ian. 2015, 17:58
Ce spune LIMBA despre sănătatea ta

Iata ce poate sa iti transmita limba ta:

1. O suprafata neteda, pala. Limba ar trebui sa aiba o suprafata un pic „accidentata”, mai bombata, dar daca a ta este neteda, ar putea fi un semn care indica o deficienta de vitamina B12 sau o deficienta de fier, spun medicii americani de la NYU Langone Medical Center din New York.

2. Modificari ale culorii, o limba neagra sau limba „paroasa”. Oricat de revoltator ar suna acest termen, asta nu inseamna ca limba ta este intr-adevar o suprafata pe care cresc foliculii de par; doar ca arata asa paroasa din cauza secretiilor care s-au acumulat pe suprafata ei si s-au transformat intr-o masa de culoare neagra, spun specialistii. Acesta este un indiciu care arata ca igiena ta orala are nevoie de o imbunatatire.

Iar o igiena orala deficitara iti pregateste calea catre un risc mai mare de a suferi de boli cardiovasculare. De asemenea, mai retine ca o limba neagra poate fi un semn ca ai o infectie fungica eventual provocata de o afectiune care iti da peste cap sistemul imunitar.

3. O limba prea mare. Daca limba ta se simte umflata sau arata un pic mai mare, ar putea indica faptul ca suferi de hipotiroidism, spun medicii americani. Asta inseamna ca organismul tau nu produce suficienti hormoni tiroidieni, lucru care, de asemenea, iti incetineste metabolismul si iti scade nivelul de energie.

4. O limba fisurata. Daca ai observat fisuri adanci sau caneluri pe suprafata limbii sau pe anumite parti, este posibil sa ai o boala autoimuna.

Citeşte mai mult pe feminis.ro

Citeşte şi Ce înseamnă când ai ochii roşii şi limba lipicioasă. Nimeni nu ţi-a spus asta