Ce spune luna naşterii despre sănătatea ta

Oamenii de știință sugerează faptul că luna în care ne-am născut, la fel ca și anotimpul, au o oarecare influență în ceea ce privește predispozițiile legate de sănătate și anumite afecțiuni.

RomaniaTV.net
30 sept. 2015, 09:11
Ce spune luna naşterii despre sănătatea ta

Persoanele născute toamna

Un studiu publicat în International Journal of Sports Medicine arată că băieții născuți în luna noiembrie au o rezistență fizică mai mare decât aceia născuți în aprilie. Explicația vine tot de la cercetători, care motivează că bebelușii născuți toamna au fost expuși mai mult radiațiilor solare, care stimulează producția de vitamina D, un nutrient esențial în dezvoltarea fetală.

Citeşte şi Piersicile îţi provoacă mâncărimi? Sindromul de care nu ştiai că suferi

De asemenea, o cercetare realizată la Universitatea Johns Hopkins arată că persoanele născute toamna au cu până la 90% mai multe șanse de a dezvolta alergii alimentare.

Persoanele născute iarna

Bărbații născuți iarna sunt mai susceptibili să fie stângaci decât cei născuți în alte perioade ale anului, arată un studiu realizat de cercetătorii germani și austrieci. Explicația specialiștilor este una simplă: nivelul ridicat de testosteron la care feții de sex masculin au fost expuși în timpul vieții intrauterine a crescut predispoziția acestora pentru a deveni stângaci.

Citește articolul integral pe clicksanatate.ro.