Ce spune Nicușor Dan despre candidatura Gabrielei Firea la Primăria Bucureștiului, în 2024

Nicușor Dan oferă replica, după ce s-a speculat că PNL și PSD se pregătesc să o susțină pe Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei. Va obține o nouă victorie „Nic-Dan" în 2024, în fața actualului ministru de la Familie?

03 mart. 2023, 23:00
Ce spune Nicușor Dan despre candidatura Gabrielei Firea la Primăria Bucureștiului, în 2024

Nicușor Dan vrea alegeri în două tururi, dar acest lucru nu va fi posibil. Întrebat despre candidatura Gabrielei Firea, creatorul USR a declarat că sunt șanse ca „dreapta” să-l susțină pentru un nou mandat.

„Lucrurile acestea se vor întâmpla în septembrie 2024. Mai avem un an şi jumătate până atunci. Avem multe lucruri de făcut în administraţie până atunci.

Ce se va întâmpla în 2024? O să fie nişte alegeri, foarte probabil într-un singur tur. Toată societatea civilă şi-ar dori să fie în două, dar vor fi într-un singur tur.

Vom fi din nou în situaţia în care am fost în 2020, 2016, situaţia în care dreapta va avea sau nu va avea un candidat comun. Asta este ce se va întâmpla”, a declarat Nicuşor Dan.

Chestionat dacă va fi candidatul dreptei la PMB în 2024, Nicuşor Dan a preferat să păstreze misterul: „Cred că întrebarea aceasta mi s-a pus şi în februarie 2020 şi am răspuns că nu ştiu”.

 

Avertismentul lui Nicușor Dan: „Cel puţin un an şi jumătate de acum o să facem administraţie”

 

Întrebat în continuare care sunt variantele pe care le are, în contextul în care sondajele arată că un candidat PSD ar fi favorit, edilul general a replicat: „E foarte devreme pentru a face orice fel de astfel de discuţii.

Cel puţin un an şi jumătate de acum o să facem administraţie şi în momentul acela sigur că suntem oameni politici, o să avem toate discuţiile politice necesare”.

Primarul preferă să vorbească mai puțin despre alegeri pentru că se concentrează mai mult asupra proiectelor aflate în derulare, a precizat Nicușor Dan.

Pe 5 februarie 2023, preşedintele PSD Marcel Ciolacu declara că social-democraţii vor merge în acest moment cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei, mai ales că şi aceasta îşi doreşte un nou mandat. „Cred că va fi cel mai bun candidat de departe, nu doar de la PSD ci de la toate partidele”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

De curând, Nicușor Dan a acuzat-o pe Gabriela Firea că a aruncat PMB-ul în faliment, din cauza „bâlciurilor” și „pomenilor electorale”.