Ce spune Oprişan despre o posibilă prezenţă a lui Băsescu în mulţime, la Focşani

Preşedintele Băsescu nu a confirmat până la această oră dacă pe data de 24 ianuarie va participa la ceremoniile publice de la Focşani, cu toate că autorităţile focşănene i-au transmis deja o invitaţie. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, pesedistul Marian Oprişan afirmă însă că în anii precedenţi în care şeful statului a mers la ceremonii, şeful statului şi-a confirmat prezenţa în ultimele momente.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 20:38
Ce spune Oprişan despre o posibilă prezenţă a lui Băsescu în mulţime, la Focşani

Gazda sărbătorilor programate la Focşani pe 24 ianuarie, Marian Oprişan a declarat pentru România TV că nu ştie dacă şeful statului va veni la evenimente, dar că în anii anteriori şi-a anunţat prezenţa cu doar două, trei zile înainte.

„24 ianuarie reprezintă primul act democratic şi fără violenţă în România, care a însemnat Unirea Mică, care a precedat Unirea Mare. Eu mi-am făcut datoria: l-am invitat pe şeful statului, pe primul-ministru, pe preşedinţii partidelor parlamentare. Dacă vor participa sau dacă nu ăsta nu mai e resortul meu. Au fost şi momente în care (Băsescu, n.r.) a confirmat cu două, trei zile înainte, Ca să ne înţelegem, noi nu facem o sărbătoare pentru şeful statului. Trebuie să-i respectăm (pe preşedinţi, n.r.) indiferent că îi cheamă Constantinescu sau Băsescu. Că ei au condus un regim care a umilit poporul român asta e altă problemă”, a afirmat Oprişan la România TV.