Ce spune Ponta despre demisia Oanei Mizil

Preşedintele PSD, Victor Ponta, spune că demisia Oana Niculescu Mizil din partid nu a reprezentat o surpriză şi precizează că nu a vorbit pe acest subiect cu Marian Vanghelie

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 13:26
Ce spune Ponta despre demisia Oanei Mizil

„Doamna Oana Mizil a păşit pe un nou drum politic, nu pot decât să îmi exprim regretul şi să îi urez succes”, a declarat luni Victor Ponta, citat de Mediafax.

Întrebat dacă a discutat cu aceasta despre plecare, Ponta a răspuns negativ. Ulterior, întrebat şi dacă a reprezentat o surpriză anunţul acesteia privind demisia, liderul PSD a spus: „Nu chiar”.

Totodată, întrebat dacă a discutat cu Marian Vanghelie despre plecarea Oanei Mizil din partid, Ponta a spus că a discutat cu acesta numai despre Bucureşti şi sectorul 5.

De asemenea, întrebat dacă Vanghelie este supărat de plecarea din PSD a Oanei Mizil, Ponta a spus, răzând, că nu intră în atribuţiile sale de lider al partidului să răspundă la o astfel de întrebare.

Deputatul Oana Niculescu-Mizil a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că demisonează din PSD, ea susţinând că judeţul Călăraşi – unde a fost preşedinte al organizaţiei PSD, funcţie din care a fost schimbată în urma deciziei BPN – „a fost vândut la propriu” PNL de către PSD.

Ea a spus, că nu s-a consultat cu Marian Vanghelie înainte de a decide să-şi dea demisia din PSD, dar că acesta este alături de ea. „Am intrat în politică cu convingerea că pot face ceva pentru oameni şi ştiţi foarte bine că port un nume politic şi chiar am fost crescută ca să pot să fac ceva pentru oameni. Nu m-am sfătuit în acel moment nici cu domnul Vanghelie, cu nimeni altcineva, când am intrat în politică. A fost decizia mea personală”, a răspuns ea, întrebată dacă s-a sfătuit cu Vanghelie înainte de a-şi da demisia din PSD.

Oana Niculescu Mizil a arătat că ea şi Marian Vanghelie au două cariere individuale, independente, în viaţa politică românească şi că el îi respectă decizia. „Este alături de mine, aşa cum şi eu sunt alături de dânsul în tot ce va face”, a adăugat parlamentarul.

Biroul Permanent al PSD a decis în urmă cu o săptămână să adopte o recomandare către Comitetul Executiv, de înlocuire a Oanei Mizil de la conducerea PSD Călăraşi.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că decizia demiterii liderului organizaţiei de Călăraşi, Oana Mizil, votată în BPN, va fi ratificată de CNEx, el arătând că nu are nimic să-i reproşeze acesteia şi că această decizie nu trebuie discutată cu Marian Vanghelie.

„Decizia nu trebuie discutată de nimeni cu domnul Vanghelie. Decizia s-a votat, după cum ştiţi, în BPN şi va fi ratificată la Comitetul Executiv. Eu nu am niciun fel de reproş de făcut doamnei Mizil. A fost o decizie luată pentru a a organiza mai bine efortul USL de a câştiga alegerile locale”, a spus Ponta.

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, miercuri, că va purta cu liderul social-democrat Victor Ponta „toate discuţiile” referitoare la demiterea Oanei Mizil din funcţia de şef al organizaţiei de Călăraşi, el arătând că nu cunoaşte motivele pentru care aceasta a fost demisă.

Întrebat care sunt motivele demiterii Oanei Mizil de la preşedinţia PSD Călăraşi, Vanghelie a răspuns: „Nu ştiu, eu nu am participat la BPN-ul de luni, o să port toate discuţiile cu preşedintele partidului”.

Vanghelie a spus că „este o situaţie puţin mai complexă” şi a arătat că nu ar dori să răspundă la această întrebare pentru că nu ar vrea să se „interpreteze”.