Premierul Nicolae Ciucă (PNL), după ce PSD a cerut majorarea pensiilor și a salariilor: „Nu putem vorbi despre lucruri pe care nu le putem realiza / E un populism care nu are ce să caute în comunicarea cu cetățenii țării!” (VIDEO)

În timp ce PSD susține majorarea pensiilor și a salariilor, PNL preferă să nu-și asume astfel de proiecte, cel puțin în prezent. 

31 aug. 2022, 16:56
Premierul Nicolae Ciucă (PNL), după ce PSD a cerut majorarea pensiilor și a salariilor: „Nu putem vorbi despre lucruri pe care nu le putem realiza / E un populism care nu are ce să caute în comunicarea cu cetățenii țării!” (VIDEO)

Reacția lui Nicolae Ciucă pe tema pensiilor și a salariilor, care ar urma să fie majorate, la inițiativa PSD:

  • La nivelul guvernului, activitatea este focalizata pentru a gasi solutiile si a lua deciziile cele mai potrivite, astfel incat sa putem depasi cu bine situatia de criza si sa avem masurile de protejare a cetatenilor in iarna care urmeaza. Avem in atentie efectele produse de cresterea preturilor la energie, inflatia, care afecteaza bugetul fiecarui cetatean. Trebuie sa venim cu masuri concrete, bazate pe realitatea bugetului de stat.
  • (…) Trebuie sa avem pe masa cifrele pe care ni le ofera bugetul de stat si de la vointa politica pana la asteptarile cetateanului este datoria noatra sa prezentam adevarul, iar lumea sa stie care sunt posibilitatile guvernului, astfel incat sa nu cream sperante false (…) Nu putem vorbi despre lucruri pe care nu le putem realiza.

 

  • Nu am discutat in coalitie, nu avem inca proiectul de buget pentru anul 2023, nu pot sa raspund cu da sau nu.

 

  • Eu sunt convins că domnul Budai stie ce scris in fisa postului guvernului si a ministrului Muncii, iar atunci cand venim cu astfel de prouneri – majorarea pensiilor sia  salariilor, trebuia sa aiba in vedere ca e nevoie de consulatare consiliului national tripartit (…) Ca atare, aceste lucruri le vom clarifica si vom discuta la nivelul guvernului. E nevoie de responsabilitate, de ceea ce oamenii asteapta de la noi, e vorba despre ce facem, nu despre ce vorbim.

 

  • De la intentie si pana la a ne gandi, a ramas la nivel de discutie, nimic mai mult.

 

  • Datoria noastra ca guvern, a PNL, a PSD, a coalitie, este sa avem grija de cetatenii tarii. E responsabilitatea noastra ca cei vulnerabili sa treaca mai usor prin aceasta criza. Pe baza posibilitatilor, fiti siguri ca vom lua deciziile care se impun. In acest moment sunt destul de efervescente discutiile pe acest subiect. Este o distanta foarte mare de la vorbe la fapte, de la ceea ce inseamna a impune sau a comunica, precum cea de la a face ce trebuie si un populism care nu are ce sa caute astazi in comunicarea cu cetatenii tarii.