Ce spune Tudor Chiuariu despre un posibil mandat de ministru al Justiţiei

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, liberalul Tudor Chiuariu, a susţinut miercuri că nu se pune problema să-şi dorească funcţia de ministru al Justiţiei atâta timp cât există un ministru în funcţie pe care îl susţine.

20 mart. 2013, 13:58
Ce spune Tudor Chiuariu despre un posibil mandat de ministru al Justiţiei

Întrebat dacă va avea loc o discuţie în acest sens, după ce premierul Victor Ponta a declarat marţi că portofoliul Justiţiei va reveni tot PNL, Tudor Chiuariu a spus că nu ştie nimic, informează Agerpres.

‘Nu ştiu, eu nu sunt ghicitor în stele, nu ştiu când va avea loc. Sunt membru PNL şi chiar vicepreşedinte al acestui partid, calitate pe care cu onoare o exercit, dar când va exista această chestiune pe agenda noastră cu siguranţă că vă vom informa. Este o chestiune de bună funcţionare a instituţiilor, să nu anticipăm. Deocamdată doamna Pivniceru este ministru al Justiţiei în Guvernul României, se bucură de sprijinul nostru şi personal, aşa cum mai spus, mi-aş dori să continue ca ministru al Justiţiei’, a declarat Chiuariu la Palatul Parlamentului.

Întrebat de jurnalişti dacă şi-ar dori o astfel de funcţie, fostul ministru al Justiţiei a arătat că ‘nu se pune problema astfel, deocamdată’.

Aşa cum am spus, nu se pune problema să mi-o doresc (n.r. funcţia de ministru al Justiţiei), fiindcă avem un ministru al Justiţiei în funcţie pe care eu îl susţin. E o chestiune de timp, de proceduri de voturi, pe care v-aş ruga să nu le anticipăm, nu cred că fac bine instituţiilor şi interesului public pe care dvs. ar trebui să-l ocrotiţi’, le-a spus Chiuariu jurnaliştilor.

Întrebat în legătură cu dosarul Poşta Română, senatorul PNL a arătat că singurul lucru care contează, din punct de vedere politic, constă în cele peste 40.000 de voturi primite la alegerile locale. ‘Din punctul ăsta de vedere ăsta e singurul lucru care contează din punct de vedere politic’, a spus Chiuariu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că portofoliul Justiţiei va reveni tot Partidului Naţional Liberal, iar decizia numirii noului ministru o va lua după ce se va consulta cu liderul liberal Crin Antonescu.

‘Am pe cineva în minte, dar, repet, decizia va fi o decizie comună. Sau mai bine zis: decizia o iau eu, dar numai după o consultare cu domnul Antonescu’, a explicat primul-ministru, într-un interviu acordat adevărul.ro.

El a spus că, personal, acordă o atenţie specială Ministerului Justiţiei, pentru că este un domeniu pe care îl cunoaşte foarte bine, dar şi pentru că deţinătorul acestui portofoliu este un fel de ministru de Externe în relaţia cu Bruxelles-ul.

Victor Ponta a afirmat că discuţiile cu actualul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, despre plecarea la Curtea Constituţională, durează de cel puţin un an.