Ce spune Valeriu Gheorghiţă despre fake news-ul privind magnetismul celor vaccinaţi: „Să fim serioşi, sunt desene animate!”

Valeriu Gheorghiţă a vorbit în cadrul conferinţei de presă de marţi despre fake news-ul privind magnetismul celor vaccinaţi. Reamintim că mai multe persoane au postat pe reţelele de socializare filmări în care susţin că lipesc magneţi pe locul în care au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului.

25 mai 2021, 15:54
Ce spune Valeriu Gheorghiţă despre fake news-ul privind magnetismul celor vaccinaţi: „Să fim serioşi, sunt desene animate!”
Ce spune Valeriu Gheorghiţă despre fake news-ul privind magnetismul celor vaccinaţi: "Să fim serioşi, sunt desene animate!"

Ce spune Valeriu Gheorghiţă despre fake news-ul privind magnetismul celor vaccinaţi. Internetul a fost invadat de filmuleţe cu persoane care susţin că lipesc magneţi pe locul în care au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului. Coordonatorul campaniei de vaccinare a catalogat drept penibile acele imagini.

Valeriu Gheorghiţă, despre fake news-ul privind magnetismul celor vaccinaţi: Imaginile sunt penibile

„Sunt penibile. Să fim serioși. Sunt desene animate! Tinerii din ziua de astăzi interacționează și au prieteni. Chiar dacă ei ar putea considera asta, sigur vor discuta cu prietenii lor și nu pot… Asemenea materiale nu pot să penetreze… Au un impact foarte mic: sunt atât de penibile încât nu pot să depășească un nivel de acceptare”, a declarat medicul în cadrul conferinţei de presă.

Întrebat de jurnalişti cum i-ar convinge să se vaccineze pe cei care cred că imunizarea este o afacere, Valeriu Gheorghiță a răspuns că de multe ori este greu să schimbi percepția unei persoane asupra unor teorii conspiraționiste.

„Cred că atunci când mesajul vine de la o persoană de încredere, și aici cred că persoana cu cea mai mare autoritate și care beneficiază și de încredere este medicul în măsură să ofere persoanei respective toate informațiile de care are nevoie. Trebuie să înțelegem, și oamenii trebuie să înțeleagă în momentul de față, că singura soluție care ne oferă o predictibilitate și un control pe termen lung din punct de vedere al pandemiei îl reprezintă vaccinarea.

Sigur că trecerea prin boală, infecția naturală, îți conferă o protecție pe o perioadă limitată de timp, însă nu ne oferă o protecție față de riscul de infecție cu tulpini virale mutante și ne uităm la experiența altor țări, cum s-a întâmplat și în India, care a trecut printr-un val important de îmbolnăviri și iată în acest moment au tulpina care se asociază cu o creștere exponențială a numărului de cazuri. Ne uităm la experiența din Brazilia, nu uităm la experiența din Africa de Sud, în care oamenii care aveau anticorpi s-au reîmbolnăvit cu aceeași frecvență și cu același risc ca oamenii care nu trecuseră prin infecție cu tulpina inițială din Wuhan”, declară medicul.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă anunţă puncte de vaccinare în muzee, pe litoral sau la munte: Vrem să aducem vaccinul la beneficiari

Maraton de vaccinare dedicat adolescenţilor de Ziua Copilului

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a anunţat că în perioada 31 mai – 1 iunie, va fi un maraton de vaccinare dedicat adolescenţilor cu vârsta între 16-18 ani, această campanie desfăşurându-se în toate centrele organizate la nivel naţional.

„În perioada 31 mai -1 iunie va fi un maraton de vaccinare dedicat adolescenţilor între 16 şi 18 ani în toate centrele de vaccinare organizate la nivel naţional, în centrele fixe, dar şi în alte evenimente de tip maraton de vaccinare, care se organizează în complementaritatea centrelor deja funcţionale.

Tinerii, adolescenţii între 16 şi 18 ani, fiind evident însoţiţi de părinţi sau tutorele legal, se vor prezenta pe tot parcursul programului de lucru şi nu doar după ora 14:00, în centrele de vaccinare şi vor beneficia de acest proces. De asemenea, vor fi la nivelul fiecărui judeţ unul sau mai multe centre, în funcţie de resursa umană, care vor avea activitate timp de 24 de ore şi care vor permite, aceste centre, vaccinarea şi după ora 20.00.

Din acest punct de vedere, centrele vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze încât să asigurăm vaccinarea tuturor celor care se adresează şi în felul acesta vrem să marcăm această Zi internaţională a copiilor cu un gest, dacă vreţi, care arată interesul pentru tineri, interesul pentru siguranţa noastră a tuturor şi pentru semnalul de încredere pe care noi ne dorim ca tinerii să îl dea în întreaga societate”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: „Ne vom vaccina în fiecare an anti-covid”

 


loading...
Partenerii noștri