Ce spunea consilierul prezidenţial Marinescu, în aprilie, despre Codul Fiscal: „Sunt direcţii foarte bune”

Deși acum susține respingerea Codului Fiscal, consilierul prezidențial Cosmin Marinescu a declarat pe data de 5 aprilie 2015, în cadrul unui interviu pentru TVR1, că proiectul de Cod Fiscal conține direcții foarte bune, iar măsuri precum reducerea TVA la 19% au fost incluse în programul electoral al președintelui Klaus Iohannis.

17 iul. 2015, 11:31
Ce spunea consilierul prezidenţial Marinescu, în aprilie, despre Codul Fiscal: „Sunt direcţii foarte bune”

„Sunt însă direcţii foarte bune pe care Codul Fiscal le conţine. Mă refer, de exemplu, la reducerea TVA, care e inclusă în programul preşedintelui Iohannis şi de care economia are nevoie, şi nu doar economia, ci şi sistemul fiscal în funcţionarea lui, avem una dintre cele mai înalte cote de TVA din Uniunea Europeană”, considera Cosmin Marinescu în aprilie.

Astfel, observăm o schimbare de opinie a consilierului prezidențial în legătură cu proiectul de relaxare fiscală, care ar putea fi generată de o decizie politică pentru blocarea activității Guvernului – strategie pusă în aplicare de președintele Klaus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a criticat această atitudine duplicitară, subliniind că acțiunea lui Klaus Iohannis va afecta mediul de afaceri și viețile românilor, fiind o dovadă a faptului că lucrurile pe care Președintele le-a promis în campania electorală au fost false.

Totodată, Ponta a criticat atitudinea duplicitară a PNL, care „au spus cât de bun e Codul Fiscal (…) și au votat în unanimitate în urmă cu trei săptămâni în Camera Deputaților proiectul, iar acum spun că are dreptate Iohannis și Codul Fiscal e foarte prost!”.

Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial, a explicat de ce Iohannis a RESPINS Codul Fiscal