Ce substanţe cancerigene se găsesc în semipreparatele cu fructe de mare

Fructele de mare sunt bogate în minerale, în special în zinc și seleniu, și sunt la mare căutare pentru că au foarte puține calorii. Însă, semipreparatele cu fructe de mare, deși sunt o alternativă ieftină și la-ndemână, sunt mai nocive decât credem.

RomaniaTV.net
26 oct. 2016, 09:52
Ce substanţe cancerigene se găsesc în semipreparatele cu fructe de mare

Coloranții, îndulcitorii artificiali și conservanții, cunoscuți și sub denumirea de E-uri, se găsesc în multe produse procesate. Aceste substanțe sunt utilizate pentru a îmbunătăți aspectul și aroma alimentelor și pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Unele nu ne fac rău, altele însă pot favoriza apariția multor afecțiuni, precum cancer.

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat 21 tipuri de semipreparate din peşte şi fructe de mare în vederea realizării unui studiu privind calitatea acestora. În urma cercetării s-a descoperit că mai mult din jumătate din semipreparatele pe bază de fructe de mare analizate au în compoziție între 7 și 10 aditivi.

Citeşte şi  Atentie! Evită aceste produse cu mai mult de 25 ingrediente

Carmin

Cunoscut și sub denumirea de E120, carminul este un colorant roșu, produs de o specie de gândac, care trăiește în America de Sud. Numeroase studii au arătat că acest aditiv poate provoca astm, alergii și rinite, el fiind vinovat și pentru că duce la hiperactivitate și deficiențe de concentrare.

Dioxid de titan

Este un aditiv întâlnit și ca E171. Specialiștii spun că acesta dăunează inimii și ficatului și slăbește sistemul imunitar. Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului a pus acest aditiv pe lista substanțelor cancerigene, fiind chiar interzis în Germania.

Citrați de sodium

În termeni de specialitate, E 331 sunt utilizați pentru a regla aciditatea produselor alimentare, ca antioxidanţi, conservanţi sau arome. Ei pot duce la: greaţă, vomă, crampe abdominale şi musculare, reacţii alergice, amorţirea extremităţilor, oboseală, ritm cardiac anormal, crize, ameţeală, respiraţie greoaie etc.

Sorbitol

Adică E420 este un îndulcitor artificial, care favorizează tulburările gastrice, flatulența, specialiștii avertizând că acesta trebuie evitat complet de copii.

Monoglutamatul de sodiu

Întâlnit și sub denumirea de E621, monoglutamatul de sodiu dă gust și aromă preparatelor, putând provoca reacţii alergice, dureri de cap şi de gât, ameţeală, greaţă, diaree. Consumul lui este interizis gravidelor, copiilor, hipoglicemicilor, bătrânilor și cardiacilor.

Scorțișoara te ferește de o afecțiune mortală!