Ce sunt hemoroizii interni şi cum ştii că îi ai

Hemorozii reprezintă umflarea unor vase de sânge în anus și se clasifică în interni și externi. Vezi cum îți dai seama că îi ai.

RomaniaTV.net
28 sept. 2015, 11:26
Ce sunt hemoroizii interni şi cum ştii că îi ai

Hemorozii externi pot fi observați în jurul anusului și sunt foarte dureroși. Mai greu de diagnosticat sunt cei interni, care nu pot fi simțiți sau văzuți. Scaunul cu sânge s-ar putea să fie singurul semn care anunță prezența hemoroizilor interni. Netratați, pot crește și pot ieși la suprafață.

Hemoroizii afectează mai ales persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, potrivit webmd.com. Deși nu se cunosc cauzele exacte ale hemoroizilor, sunt câțiva factori care favorizează apariția lor. În mod normal, sunt asociați cu constipația cronică, dar specialiștii sunt de părere că și alți factori cauzează această problemă. Diareea, ridicarea de obiecte grele, statul pe scaun, postura nepotrivită, sarcina, sexul anal, o dietă săracă în fibre și obezitatea duc, de asemenea, la formarea hemoroizilor. Pe măsură ce îmbătrânești, șansele să suferi de hemorozi interni sunt tot mai mari.

Citeşte continuarea pe Unica.ro.