Ce surpriză a avut un client când a primit nota de plată, la un restaurant. „Asta e politica firmei”

Clientul unui restaurant din Cluj Napoca a avut parte de o surpriză neplăcută, atunci când a primit nota de plată. Ce era adăugat la calcul, fără ca el să ştie.

17 mai 2023, 13:42
Ce surpriză a avut un client când a primit nota de plată, la un restaurant. „Asta e politica firmei”

Un client al unui restaurant din centrul oraşului Cluj Napoca a rămas cu un gust amar după experienţa trăită în localul respectiv. El a constatat că nota de plată este mai mare decât era cazul, iar angajaţii i-au arătat afişul din incintă, pe care era expus mesajul:

„Pentru a sprijini personalul nostru cool, la toate notele de plată se va adăuga o taxă de serviciu de 5%”

Citeşte şi Ei sunt cei trei tineri morți în accidentul din Mehedinți. Cristina, Laura și Mădălin au sfârșit pe loc, după o depășire ilegală

Odată ce fiscalizarea bacșișului a devenit obligatorie în ianuarie 2023, restaurantele  din Cluj-Napoca au început să ofere posibilitatea clienților de a alege suma lăsată ca și bacșiș, opțiunile fiind de a contribui cu 5, 10 sau 15% în plus, la totalul notei de plată.Dar, în cele mai multe cazuri, clienții nu au nicio obligativitate să lase bacșiș, dacă ei consideră că serviciul prestat nu a fost pe măsura așteptărilor.

Citeşte şi Sondaj eJobs: 44,5% dintre angajații participanți își suplimentează veniturile lunare printr-un al doilea job

Reacţiile clienţilor nu au întârziat să apară. „Am întrebat dacă se poate fără și au zis ‘că asta e politica’. Nu mi se pare ok atât timp cât nu pot să aleg”, a spus un client, citat de StirideCluj.ro

„Te obligă să plătești bacșiș 5% din nota de plata? Ca să nu le crească salariile, obligă clienții să plătească mai mult, josnic din partea lor”, a spus un clujean.

„Da, și textul ăla nici nu e foarte vizibil. Am observat că în tranzacțiile de pe card sunt sume cu virgula, când nu au produse cu prețuri de alea, deci ceva nu dădea bine. Când am întrebat de ce au luat mai mult, mi-au arătat anunțul ăsta”, a explicat un alt client.