CE susţine alocarea a 2,9 milioane euro pentru foştii angajaţi Nokia România

Comisia Europeană (CE) a propus vineri acordarea unui ajutor de 2,9 milioane de euro României, pentru a susţine revenirea pe piaţa muncii a 1.416 angajaţi concediaţi de Nokia şi unul dintre furnizorii companiei, după închiderea fabricii din judeţul Cluj a grupului finlandez.

RomaniaTV.net
19 oct. 2012, 12:54
CE susţine alocarea a 2,9 milioane euro pentru foştii angajaţi Nokia România

Propunerea va fi trimisă Parlamentului European şi Consiliului de Miniştri pentru aprobare, se arată într-un comunicat al executivului comunitar. Suma de 2,9 milioane de euro va fi asigurată din Fondul European de Adaptare la Globalizare.

 „Tiparele producţiei de telefoane mobile la nivel global se schimbă, odată cu mutarea producţiei de către companiile europene mai aprope de pieţele emergente cu creştere rapidă, aflate acum în Asia. Această propunere pentru circa 3 milioane de euro din Fondul de Globalizare vizează să ajute foştii angajaţi Nokia să-şi adapteze calificările, să găsească noi locuri de muncă şi să-şi construiască un viitor mai bun” , a declarat comisarul pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, Laszlo Andor.

  România a tranmis o cerere pentru susţinerea cu fonduri europene a revenirii pe piaţa muncii a 1.904 persoane concediate de Nokia România SRL şi unul dintre furnizori. Dintre toţi muncitorii concediaţi, CE se aşteaptă ca 1.416 să participe la programele pe care le finanţează.