Ce taxe şi impozite vor plăti bucureştenii în 2012

Încă puţin şi se încheie şi anul acesta şi deja începem să ne gândim la darile către stat pentru anul viitor. Un lucru e sigur: beneficiaţi de o reducere de 10% dacă plătiţi impozitele până la data de 30 martie 2012.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 17:40
Ce taxe şi impozite vor plăti bucureştenii în 2012

Consilierii municipali au aprobat, luni, proiectul privind stabilirea nivelurilor imozitelor şi taxelor locale în 2012 în Capitală.

Astfel, în 2012 vor fi păstrate aceleaşi impozitele şi taxe ca cele plătite în acest an, cu excepţia clădirilor care nu au fost reevaluate în ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referinţă.

În cazul clădirilor care nu au fost reevaluate în ultimii trei ani, cota impozitului pe clădiri va fi de zece la sută, iar în carul celor nereevaluate în ultimii cinci ani, de 30 la sută.

De asemenea, în cazul clădirilor cu destinaţie turistică ce nu funcţionează în cursul unui an calendaristic, proprietarul va trebui să plătească în 2012 o cota de impozit de cinci la sută din valoarea de inventar a clădirii.

Bucureştenii care vor plăti anticipat, până la 31 martie 2012, impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloacele de transport, vor beneficia de o reducere de zece la sută din suma datorată.

În cazul în care impozitele şi taxele locale sunt plătite duă data limită, proprietarii vor plăti majorări de întârziere.

Direcţia Venituri a municipalităţii a solicitat primăriilor de sector un punct de vedere în cazul nivelurilor impozitelor şi taxelor locale pentru 2012.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de act normativ, Direcţia Venituri Buget Local Sector 2 a considerat oportună majorarea cu 20 la sută a impozitelor şi taxelor şi reinstaurarea taxei hoteliere, iar Serviciul Public pentru Finanţe Publice Locale Sector 6 a propus majorarea cu 20 la sută a taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară şi a taxei pentru utilizarea locurilor publice pentru activitatea de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare (inclusiv comercializarea de flori).

Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4 a lăsat la latitudinea CGMB să stabilească nivelul acestora, iar Direcţiile Generale de Impozite şi Taxe Locale ale sectoarelor 1, 3 şi 5 nu au trimis propunerile solicitate.

Impozitele pe clădiri şi terenuri sunt diferenţiate în Bucureşti, în funcţie de zona în care este amplasată construcţia sau terenul, vechimea sau materialele din care este construit imobilul.