Ce temperaturi ne aduce luna septembrie. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Luna septembrie aduce din punct de vedere calendaristic toamna, însă vremea rămâne una frumoasă. Ploile îşi vor face apariţia în următoarele zile, dar vor fi slabe cantitativ.

RomaniaTV.net
01 sept. 2013, 15:02
Ce temperaturi ne aduce luna septembrie. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Luni, doar în sudul ţării temperaturile se mai apropie de cele normale la început de septembrie, în rest tot răcoroasă rămâne vremea, cu maxime la amiază de la 17 grade în nordul extrem al ţării până la 30 de grade, izolat, în Lunca Dunării. Cât despre ploi, în general slabe cantitativ şi doar trecător însoţite de fulgere sau tunete, acestea vor fi prezente pe alocuri în Moldova, jumătatea estică a Transilvaniei, iar spre seară şi în Dobrogea. În celelalte regiuni vorbim despre mai mult soare, însă vântul suflă cam agitat în sud-vestul şi centrul ţării, ca şi la munte.

În Capitală, luni, temperatura este cea potrivită pentru început de septembrie, aproximaitv 28 de grade vor fi în termometre la amiază, căci ziua se anunţă însorită şi doar câţiva nori strict de decor rătăcesc din când în când pe cer, iar vântul nu se înteţeşte.

Marţi, tot răcoroasă va fi vremea, excepţie făcând regiunile sudice unde temperaturile rămân mai plăcute, apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. Şi aceasta pentru că, în jumătatea nordică a ţării, norii sunt prezenţi bună parte din zi şi lasă averse însoţite de fulgere şi tunete, iar noaptea aceste fenomene tind să se retragă spre estul şi sud-estul ţării. Vântul suflă şi el cu destulă putere în mare parte din ţară, dar mai ales la munte, unde intensificările vor fi notabile şi susţinute. Iar maximele zilei pornesc de la valori modeste în Maramureş şi Transilvania, doar 15 grade la amiază, cu aproximativ şapte mai puţine decât ar fi normal, şi doar în Lunca Dunării ating 27 de grade, mult mai potrivite pentru data din calendar.

În Bucureşti, marţi, cele 25….26 de grade adunate în termometre până la amiază sunt destul de aproape de temperatura normală a începutul de septembrie, soarele ajută şi el căci este prezent pe bolta cerească mare parte din zi şi abia noaptea se adună nori, din care însă este puţin probabil să cadă vreun strop de ploaie. Doar vântul care dă semne de agitaţie peste zi rămâne fenomenul meteorologic de interes pentru ziua de marţi.

Miercuri, tot răcoare va fi, mai ales în primele ore ale zilei. Norii se mai risipesc, dar în prima parte a zilei încă trenează peste estul, centrul şi sudul extrem al ţării, unde izolat mai cade câte o ploaie slabă. În rest, soare pe săturate, ziua se anunţă frumoasă ca aspect şi doar vântul creează probleme, căci vorbim despre intensificări susţinute în Moldova, Dobrogea şi pe crestele montane înalte, în timp ce în nordul, centrul şi sud-vestul teritoriului rafalele vor fi la cote mai scăzute. În aceste condiţii la amiază termometrele vor indica 17 grade în depresiuni şi 27 de grade în Lunca Dunării, dar senzaţia real resimţită va fi de vreme cert mai răcoroasă.

În Bucureşti, miercuri dimineaţă, va fi mai răcoare şi soarele se va ascunde după norii ce treneaza încă în prima parte a zilei, şi abia la prânz, când soarele devine mai îndrăzneţ, temperatura atinge aproximativ 25 de grade Celsius, va fi ceva mai cald, deci mai ales ca aici vântul nu suflă prea alert în zona Capitalei.

Ultimele zile ale săptămânii vor aduce o vreme frumoasă în ţara noastră, dar răcoroasă dimineaţa şi noaptea, deşi amiaza vine cu temperaturi în creştere uşoară şi treptată, astfel că în weekend regimul termic va ajunge să se încadreze în limite normale pentru prima decadă a lui septembrie, adică maxime termice ce se vor încadra între 20 şi 29 de grade. Soarele va domina cerul, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă.