Ce tip de apă recomandă medicul Vlad Ciurea pentru buna funcţionare a creierului: „Creierul înghite foarte multă apă. Eu pledez pentru un anumit tip de apă, care schimbă pH-ul”

78% din creier stă din apă, spune neurochirurgul Vlad Ciurea. Prin urmare, este deosebit de important ca organismul să fie permanent alimentat cu lichidul vital.

24 iun. 2022, 06:29
Ce tip de apă recomandă medicul Vlad Ciurea pentru buna funcţionare a creierului: „Creierul înghite foarte multă apă. Eu pledez pentru un anumit tip de apă, care schimbă pH-ul”

Prof. univ. dr. Vlad Ciurea spune că apa alcalină asigură buna funcţionare şi a creierului, dar şi a întregului organism. De asemenea, pe lângă apă, beneficii majore pentru creier mai au şi ceaiul verde, cafeaua şi ciocolata neagră, evident, nu consumate în exces.

Creierul înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea 2 litri de apă pe zi, nu atât pentru burtă, ci pentru creier pentru că apa se duce în creier și trebuie să avem oxigenul necesar. 78% din creier stă în apă, deci el plutește mai mult sau mai puțin și atunci trebuie să îi dau continuu apă. 

Citeste si Cele mai nocive alimente pentru creier. Sfaturile neurochirurgului Vlad Ciurea

Neurochirurgul Vlad Ciurea recomandă consumul de apă alcalină

Beți apă, cât se poate de multă! 2 litri este puțin, poate și mai mult. Eu pledez pentru apă alcalină care să schimbe PH-ul, beți ceai verde și orice alt ceai, în general. Și cafea, dar eu pledez pentru dimineața, pentru că altfel nu mai dormi.  Ceaiul verde este dovedit minunat pentru creier, se simte foarte bine. Și cafeaua la fel! Cafeaua face bine! Dar nu trebuie exces! Și un alt element foarte important este ciocolata. Sunt împotriva zahărului, deci ciocolata trebuie să fie cât mai amăruie! Dar eu sunt împotriva zahărului! Ciocolata este foarte bună pentru creier!

”, a declarat medicul Vlad Ciurea în podcastul lui Adrian Artene.

Beneficiile consumului de apă alcalină

În interiorul organismului uman se regăseşte un mediu acid creat de sânge şi limfă. Aciditatea oferă contextul potrivit pentru dezvoltarea multor afecţiuni. Dacă, în schimb, mediul este uşor bazic, sănătatea este asigurată. Pe aceste considerente, ni se recomandă consumul de apă alcalină.

Citeste si Profesorul Vlad Ciurea avertizează asupra pericolului atrofierii creierului: „Noi am uitat să mai gândim, să mai memorăm, am devenit dependenţi de Google”

Iată o mică parte dintre beneficiile consumului de apă alcalină pentru sănătate:

  • Reduce constipația;
  • Reface structura cristalină a apei în corpul uman, ceea ce poate crește vitalitatea, poate încetini procesul de îmbătrânire și poate preveni boala;
  • Reface structura cristalină a apei în corpul uman. Fapt ce poate crește vitalitatea, poate încetini procesul de îmbătrânire și poate preveni boala;
  • Asigură o digestie mai bună prin aceea că susține dezvoltarea bacteriilor benefice în tractul intestinal și ajută la stabilirea echilibrului microbian;
  • Combate efectele provocate de radicalii liberi: inflamația, boala, durerea și îmbătrânirea.