Cele mai nocive alimente pentru creier. Sfaturile neurochirurgului Vlad Ciurea

Creierul este cel mai important organ al corpului, dar şi cel mai complex. Alături de măduva spinării face parte din sistemul nervos. Anumite alimente sunt nocive pentru creier şi consumate regulat pot duce la degradarea acestuia.

05 iun. 2022, 16:00
Cele mai nocive alimente pentru creier. Sfaturile neurochirurgului Vlad Ciurea

Profesorul Vlad Ciurea avertizează că prăjelile și cantitatea mare de carne sunt foarte dăunătoare pentru creier.

„Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Au anumite proteine care se degradează și ne fac rău. Dacă mai facem un pas și la „cărnăria” care vine în valuri și mâncărurile super-condimentate – toate acestea fac rău”, a declarat profesorul Vlad Ciurea, la podcastul „ALTCEVA, cu Adrian Artene”.

Citeşte şi: Profesorul Vlad Ciurea avertizează asupra pericolului atrofierii creierului: „Noi am uitat să mai gândim, să mai memorăm, am devenit dependenţi de Google”

Ciurea: Apa, ceaiul verde și cafeaua băută în cantități moderate – sunt extrem de benefice pentru creier

Creierul are nevoie de apă, a subliniat neurochirurgul.

„În schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu îl luăm în considerare. Trebuie să îi dăm apă. El înghite foarte multă apă. De aceea, eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier. 78% din creier stă în apă, deci el plutește”, a mai afirmat medicul Vlad Ciurea.

Citeşte şi: Secretul doctorului Vlad Ciurea pentru o dimineaţă perfectă: ”El îți dă energia să mergi mai departe, nu cafeaua multă”

De ce este bine să bem ceai verde? „S-a dovedit că ceaiul verde este minunat pentru creier. Se simte foarte bine. Cafeaua face bine, dar nu în exces, pentru că e vorba de inimă. Voltaire bea 40 de cafele pe zi, Balzac avea carafa de cafea fierbinte peste noapte”, a adăugat acesta.