Ce tragedie. A murit la 24 de ani, după o greşeală stupidă. Mii de reacţii pe reţelele de socializare

Dragostea pentru animale i-a adus sfârșitul unei tinere de 24 de ani din Norvegia. Birgitte Kallestad a murit de rabie, după ce a fost mușcată de un cățel abandonat pe stradă, într-o stațiune din Filipine.

RomaniaTV.net
13 mai 2019, 07:18
Ce tragedie. A murit la 24 de ani, după o greşeală stupidă. Mii de reacţii pe reţelele de socializare

Birgitte era în vacanță împreună cu prietenii, în Filipine, în momentul în care a găsit un cățeluș pe stradă. Patrupedul, care ar fi fost infectat cu rabie, a mușcat-o pe tânără în timp ce în transporta în stațiunea în care ea și prietenii ei erau cazați. Birgitte a început să se simtă rău, după s-a întors în Norvegia, țara ei natală. Luni, tânăra a murit la spitalul la care lucra, relatează BBC.

„Draga noastră Birgitte iubea animalele. Temerea noastră este că această tragedie se poate întâmpla şi altora care au o inimă caldă ca a ei”, a spus un membru al familiei. Potrivit BBC, Guvernul norvegian nu își obligă cetățenii să se vaccineze împotriva rabiei atunci când călătoresc în Filipine. În urma tragediei, familia lui Birgitte Kallestad a cerut ca legea să fie modificată. „Dacă putem realiza acest lucru, moartea ei poate salva alte vieţi”, a mai precizat rudele tinerei.

Rabia este tratabilă, însă, dacă este neglijată, poate provoca o infecție la nivelul creierului și a sistemului nervos care pot fi fatale. În fiecare an, mii de oameni mor din cauza rabiei în Asia și Africa, unde această boală este predominantă.