Ce tragedie, marele actor a fost găsit mort în casă înainte de Anul Nou. Toţi românii i-au văzut filmele

Tom Wilkinson, actor britanic de renume, recunoscut pentru rolul său marcant din „The Full Monty”, s-a stins subit la vârsta de 75 de ani.

31 dec. 2023, 18:01
Ce tragedie, marele actor a fost găsit mort în casă înainte de Anul Nou. Toţi românii i-au văzut filmele

Este doliu în lumea filmului, cunoscutul actor Tom Wilkinson a murit subit în propria casă.  Anunțul tragic a fost făcut public printr-un comunicat de presă transmis de agentul său, care a împărtășit profunda durere a familiei.

Tom Wilkinson a fost nu doar un actor de excepție, dar și o figură marcantă în lumea filmului. Două nominalizări la Oscar pentru rolurile din „In the Bedroom” în 2001 și „Michael Clayton” în 2007 îi mărturisesc talentul și dedicarea pentru artă. Interpretarea sa memorabilă ca Gerald Cooper în „The Full Monty” – un film despre un grup de muncitori siderurgiști transformați în striperi – rămâne un punct culminant al carierei sale.

Cu cine petrecere Ramona Olaru noul an, ce superstiții are de Revelion: „Am observat că nu se leagă nimic”
Wilkinson nu era doar un actor talentat, dar și un om de o eleganță rară. George Clooney, coleg de platou în „Michael Clayton”, l-a descris ca fiind întruchiparea eleganței și a afirmat că „făcea fiecare proiect mai bun, fiecare actor mai bun”. Aceste cuvinte reflectă profund respectul și admirația pe care Wilkinson le-a inspirat în rândul colegilor săi.

Un talent incontestabil: cariera și realizările lui Tom Wilkinson

Pe lângă talentul său artistic, Tom Wilkinson a lăsat în urmă o moștenire impresionantă. A jucat în peste 130 de filme și seriale de televiziune, printre care „Batman Begins”, „Eternal Sunshine of the Spotless Mind” și „Shakespeare in Love”. În 2005, a fost făcut ofițer al Ordinului Imperiului Britanic, recunoașterea contribuției sale de necontestat la arta dramatică.

  • Nominalizări la Oscar: „In the Bedroom” (2001), „Michael Clayton” (2007)
    Roluri de excepție: Gerald Cooper în „The Full Monty”, numeroase apariții în filme și seriale cunoscute
    Recunoașterea talentului: BAFTA pentru cel mai bun rol secundar, Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic

Theo Rose a ajuns la capătul puterilor, la final de an. Ce a pățit artista: „Nu știu ce se întâmplă cu mine, am căderi”

Colegul său, Robert Carlyle, l-a omagiat pe Wilkinson numindu-l „un adevărat titan al actoriei”, subliniind astfel impactul profund și durabil pe care Wilkinson l-a avut în industria cinematografică. Aceste cuvinte, pline de emoție și respect, ilustrează nu doar pierderea unui mare actor, dar și a unui om extraordinar.