Ce trebuie să conţină OBLIGATORIU etichetele pentru produsele din carne de pui. Anunţul de ultimă oră făcut de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor anunţă că etichetarea produselor din carne de pasăre reglementată printr-un Ghid national de bune practici

17 mai 2022, 18:21
Ce trebuie să conţină OBLIGATORIU etichetele pentru produsele din carne de pui. Anunţul de ultimă oră făcut de ANPC

Ce trebuie să conţină OBLIGATORIU etichetele pentru produsele din carne de pui. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România au adoptat un Ghid de bune practici în etichetarea și publicitatea cărnii de pasăre.

Se schimbă etichetele pentru produsele din carne de pui

Potrivit ANPC, ghidul privind etichetarea produselor din carne are ca scop explicitarea cadrului legal în vigoare, astfel încât informațiile furnizate pe ambalajul produselor să nu inducă în eroare consumatorul și să ajute producătorul în înțelegerea prevederilor legii cu privire la acest aspect.

Citeşte şi Crenvurşti de pui, cu doar 27% carne de pui. Avertismentul InfoCons

„Este un prim pas important pentru această industrie și pentru activitatea operatorilor economici, în general. Este nevoie de câte un ghid pentru fiecare dintre ramurile controlate de către oricare dintre autorități. Cum și în religie există un decalog al poruncilor, și în activitatea economică trebuie să existe o sumă de reguli obligatorii. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă elaborarea acestui document și îl voi considera un exemplu ce trebuie urmat”, a spus Horia Constantinescu, președintele ANPC, potrivit stiridiaspora.ro. 

Conform ANPC, ghidul conține toate detaliile referitoare la etichetare, de la mențiunile obligatorii, până la lista ingredientelor sau categoriilor de ingrediente, cantitatea netă, data durabilității minimale, denumire, detalii de informare-caracterizare, țară de origine.

Mai sunt luate în calcul diferite tipuri de produse: în stare proaspătă, congelate sau care au suferit modificări mecanice (carne tocată, de exemplu).

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor precizează că în acest mod operatorii economici angrenați în producerea, importul sau comercializarea cărnii de pasăre și a produselor din carne de pasăre se pot coordona permanent cu prevederile documentului agreat, astfel încât să fie eliminate de pe piață erorile de etichetare, în ceea ce privește această categorie de produse, asigurându-se astfel respectarea legii și, implicit, a drepturilor consumatorilor.

Citeşte şi Substanța din alimentele românilor care păcălește creierul să mănânce mai mult. „Drogul” cel mai puternic al secolului XXI!


loading...
Partenerii noștri